Sainsbury voor het eerst als tegenstander naar Zwolle

Sainsbury voor het eerst als tegenstander naar Zwolle
3 min

Voor Trent Sainsbury staat komend weekend een bijzonder duel op het programma. Zaterdag reist de 26-jarige verdediger voor het eerst naar Zwolle om het niet met, maar tegen PEC op te nemen. “Dat zal een bijzonder gevoel geven.”

PEC-verleden 
Tussen januari 2014 en januari 2016 speelde Sainsbury in totaal 34 wedstrijden in het shirt van PEC. Met de Zwollenaren won hij een KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal, al bekeek hij de bekerfinale vanaf de tribune wegens een gebroken knieschijf. Eenmaal fit, veroverde Sainsbury direct weer een basisplaats. “Het is zowel gek als speciaal om terug naar Zwolle te keren. Ik heb daar echt een geweldige tijd beleefd. Daar naartoe gaan in een ander shirt zal een bijzonder gevoel geven”, aldus de Australiër.

Tekst gaat verder onder foto

Sainsbury (links) in actie voor PEC Zwolle Sainsbury (links) in actie voor PEC Zwolle

BATE Borisov 
Afgelopen week reisde Sainsbury niet met de selectie mee naar Wit-Rusland. Terwijl PSV zich in Borisov een goede uitgangspositie manoeuvreerde om de groepsfase van de UEFA Champions League te bereiken, trainde Sainsbury, 1584 kilometer westwaarts op De Herdgang. “Natuurlijk was ik graag bij het team geweest om de jongens te kunnen ondersteunen”, vertelt Sainsbury. “Maar om echt van waarde te kunnen zijn was het beter om deze week voor mezelf hard te trainen. Ik ken mijn lichaam inmiddels vrij goed en weet wat nodig is om fit te worden. Het gaat nog een lang seizoen worden en om succesvol te zijn, moest ik nog in mezelf investeren. Natuurlijk miste ik het om erbij te zijn.”

Nederland 
Vanwege zijn verleden in Zwolle heeft de Australiër die komend jaar met zijn vrouw een kindje verwacht geen enkel probleem zich aan te passen aan Nederland. Sterker nog, Sainsbury is maar wat blij om terug te zijn. “De mensen zijn aardig, iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Ook de manier waarop dingen gaan en geregeld zijn in Nederland is fijn. Als er iets moet gebeuren, gebeurt het ook. Die instelling bevalt me enorm.”

Eindhoven 
En ook Eindhoven bevalt. “Ik woon op dit moment vrij hoog, maar ben blij dat ik een plekje in Eindhoven heb gevonden. Mijn vrouw gaat het inrichten, daar bemoei ik me niet mee”, lacht hij. “Ik geniet er vooral van om hier te zijn. Er zijn hier leuke plekjes. Het Coffeelab en Happiness Café bezoeken we zo af en toe.”

Als international van Australië in duel met Timo Werner Als international van Australië in duel met Timo Werner