Ruststand bij Excelsior - PSV: 0-0

PSV en Excelsior hebben na 45 minuten spelen in Stadion Woudestein nog niet gescoord. Luciano Narsingh was het dichtst bij een treffer, maar hij zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel.

Narsingh treft de lat
PSV begon met een andere startopstelling dan vorige week in de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen (4-1). Remko Pasveer en Nicolas Isimat-Mirin speelden in plaats van Jeroen Zoet en Jeffrey Bruma; Abel Tamata verving de geblesseerde Joshua Brenet. Ook in deze formatie lukte het PSV om goed spel op de mat te leggen. Zo was er in de tweede minuut al een grote kans voor Memphis, maar hij stuitte op Excelsior-doelman Coutinho. In het vervolg stond de keeper nog een paar keer paraat bij pogingen van PSV. Na twintig minuten was hij wel kansloos op een gekruld schot van Luciano Narsingh, maar die trof de onderkant van de lat. PSV schreeuwde om een doelpunt, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zag er geen doelpunt in omdat de bal op de lijn stuitte. Net als Coutinho hield ook Pasveer zijn doel schoon. Hij keerde onder meer een hard schot van Auassar. Vlak voor rust deed hij dat opnieuw, maar dit keer ving hij de bal eenvoudig.

Luciano Narsingh was het dichtst bij een treffer, maar hij zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel | © Pics United Luciano Narsingh was het dichtst bij een treffer, maar hij zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel | © Pics United