Rust Go Ahead - PSV: 0-3

PSV staat na één helft spelen tegen Go Ahead Eagles met 0-3 voor. De ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu is heer en meester. Memphis, Joshua Brenet en Andrés Guardado drukten dat uit in doelpunten.

PSV heer en meester
Aan de zijde van PSV was het Memphis die voor het meeste gevaar zorgde. Een vrije trap van de aanvaller was een prooi voor Go Ahead-doelman Van der Hart en even later bracht de keeper weer redding op een schot van Memphis. Na slordig uitverdedigen van de thuisploeg onderschepte hij de bal en kon hij alleen op Van der Hart af. Hij slaagde er echter niet in om de 0-1 te maken. Na een kwartier mocht Memphis dan toch juichen. Zijn tweede vrije trap van de avond schoof hij laag en fraai in de hoek: 0-1. Vlak voor rust zetten Brenet en Guardado PSV helemaal op rozen. Brenet, die de geblesseerde Santiago Arias verving, maakte de 0-2. Hij stoomde op en kon helemaal doorlopen richting het strafschopgebied van Go Ahead. Hij keek voor afspeelmogelijkheden, maar besloot uiteindelijk zelf uit te halen. Via Van der Linden was het raak: 0-2. Snel daarna wist Guardado ook zijn eerste doelpunt voor PSV te maken dit seizoen. Van der Hart kon een kopbal van De Jong nog keren, maar bij de rebound was hij kansloos: 0-3. Bijzonder was dat de goal viel uit een ingestudeerde vrije trap, die dus leidde tot de eerste goal van Guardado dit seizoen.