Ruime zege voor PSV Vrouwen tegen Alkmaar

PSV Vrouwen heeft de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. VV Alkmaar werd aan de kant gezet met 5-1.

Vliegende start
Naomi Pattiwael zette haar ploeg binnen drie minuten op voorsprong, nadat ze een afvallende bal direct op haar slof nam. Kort daarna was het Aniek Nouwen die de score verdubbelde door op aangeven van Harrison de bal achter de Alkmaarse keeper te werken. De ruststand werd bepaald door spits Joëlle Smits. Na een héérlijk hakballetje van Simon, ging de nummer negen alleen op de keeper af en rondde goed af.

In het tweede helft was het wederom Smits die scoorde. Ze kwam goed door aan de linkerkant, passeerde twee tegenstanders op snelheid en schoot raak in de korte hoek. Naomi Pattiwael maakte halverwege de tweede helft ook haar tweede doelpunt van de avond door de bal beheerst af te ronden. PSV kon daarna uitlopen naar een ruimere overwinning, maar het vizier stond net niet scherp genoeg bij onder andere Kyah Simon en Esmee Brugts. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor VV Alkmaar, dat de eindstand bepaalde op 5-1.

Aanstaande zondag wacht de topper tegen Ajax op Sportcomplex De Toekomst. Deze wedstrijd begint om 12.15 uur en is live te zien op FOX Sports 1.