Rosario trots op PSV en blij met goal, Zoet baalt

Rosario trots op PSV en blij met goal, Zoet baalt
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers van PSV de afgelopen dagen gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Zoet schuldbewust
Jeroen Zoet stak de hand in eigen boezem na afloop van de verloren wedstrijd tegen Internazionale in de Champions League (1-2). “Het was een kloteavond”, vertelde Zoet bij Veronica. “Ik moet gewoon blijven staan, dan wordt het nooit een doelpunt. Ik ben bij die twee momenten betrokken. Op Champions Leagueniveau wordt dat afgestraft. Je moet dan de knop omzetten en ik ben trots op het team en wat we hebben neergezet. Aan het einde van de streep wil je echter ook een mooi resultaat, dat is niet gelukt.”

Rosario over doelpunt
Misschien wel de meest besproken PSV’er van de laatste weken Pablo Rosario scoorde woensdag zijn eerste treffer. Ondanks de verloren wedstrijd, kon hij daar toch nog tevreden op terugkijken. “Ik was heel blij. Ik heb nu een aantal wedstrijden bij PSV achter mijn naam staan, maar ik had nog geen goal gemaakt. Vandaag was dan het moment, ik ben er heel blij mee”, citeerde NOS Sport.

https://twitter.com/NOSsport/status/1047606004010180608


De Italiaanse kranten over PSV

In overwegend positieve bewoordingen analyseerden de Italiaanse kranten het spel van PSV. La Gazzetta dello Sport schreef: “Het team is potentieel dodelijk in de aanval, maar niet waterdicht in de verdediging. Het resultaat was een open wedstrijd in een stadion waarin je de aanwezigheid van de 35.000 fans op het veld voelt." Corriere dello Sport legde de nadruk vooral op Lozano. “PSV vertrouwde op het talent van de Mexicaanse ster Hirving Lozano, maar Inter legt mede door slecht uitkomen van doelman Jeroen Zoet beslag op drie belangrijke punten.”

Hendrix voelt zich benadeeld
Een opmerkelijk moment vijf minuten voor rust. Steven Bergwijn werd diep gespeeld en wilde de bal daarna langs de uitkomende doelman Samir Handanovič tikken. De Sloveense doelman pareerde de bal met zijn hand buiten het zestienmetergebied. De scheidsrechter bestrafte het met een gele kaart en een vrije trap voor PSV. Daar was Jorrit Hendrix het niet mee eens, zo vertelde hij aan PSV TV. “De keeper had er volgens mij al af gemoeten met rood bij een 1-0 stand. De scheidsrechter geeft hem niet, maar in mijn ogen is het gewoon een rode kaart als je als keeper hands maakt buiten de zestienmeter.”


Van Nistelrooy wil over grenzen gaan
In de Youth League wist PSV O19 wel te winnen. Lang keek de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy tegen een 1-0 achterstand aan, maar twee doelpunten in de laatste minuten deden de wedstrijd kantelen. Dat stemde de trainer enthousiast. “We moesten rustig blijven en ons spel blijven spelen. Daar ontbrak het in een aantal andere wedstrijden nog aan. Als we achter kwamen of bijvoorbeeld gelijk kwamen, ging de een proberen de gelijke stand te behouden en de ander enthousiast druk zetten om eroverheen te gaan. Nu was er ook echt één idee en voerde iedereen dat uit. In balbezit, zonder balbezit. Fantastisch dat dat beloond wordt." De oud-spits was vooral te spreken over de duelkracht en felheid van zijn elftal. “Als je wilt winnen, moet je van elkaar vragen om soms over grenzen te gaan om een verschil te maken”, tekende het Eindhovens Dagblad op uit zijn mond.