Rosario kopt Jong PSV langs De Graafschap

Jong PSV heeft op De Herdgang met 1-0 gewonnen van De Graafschap. Pablo Rosario kopte de beloftenploeg in extremis langs de Superboeren.

In evenwicht
Jong PSV, met oud De Graafschap-keeper Jurjus op doel, begon sterk tegen de nummer vijftien van de Jupiler League. Het elftal van Jansen creƫerde binnen acht minuten al twee goede kansen. Eerst pareerde keeper Bednarek een schot van Rosario, enkele minuten later kopte Van Vlerken net naast. Een goede start dus voor de talenten. Na een klein halfuur kwam De Graafschap meer in de wedstrijd en werd het sterker. Enkele minuten later moest Jurjus ook voor het eerst in actie komen. De keeper tikte een kopbal van spits Parzyszek over zijn doel, een knappe redding. De laatste paar minuten voor rust waren voor de bezoekers. Tot een doelpunt kwamen beide elftallen echter niet meer, wat resulteerde in een 0-0 ruststand.

Rigo in duel met Kaak Rigo in duel met Kaak

Late goal Rosario
Ook in de tweede helft kreeg Rosario al snel een kans om Jong PSV op voorsprong te schieten. Zijn inzet werd gestopt door de doelman. Enkele minuten later kreeg ook Jozefzoon een kansje, zijn schot ging net naast het doel. Er viel weinig te genieten voor de neutrale toeschouwer in de tweede helft: Zowel Jong PSV als de Superboeren creƫerden vrijwel geen kansen. Alberto, Rommens en Blummel kwamen nog in de ploeg en mochten nog een halfuur meedoen. Vlak voor tijd probeerde El Jebli het van afstand. Zijn schot eindigde in de netten achter het doel van Jurjus. Het duel leek in 0-0 te eindigen, maar vlak voor tijd scoorde Jong PSV dan toch. Uitgerekend Rosario, die al twee kansen kreeg deze wedstrijd, kopte de beloftenploeg naar een 1-0 overwinning.

Jurjus; Van Vlerken, Van Bruggen, De Wijs (61/Alberto), Poulsen; Rigo, Gudmundsson (C), Rosario; Lammers, Lundqvist (71/Blummel), Jozefzoon (61/Rommens).