‘Rode kaart keerpunt’, vindt De Jong

‘Rode kaart keerpunt’, vindt De Jong
2 min

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (2-2) ging het vooral over de rode kaart die scheidsrechter Dennis Higler op slag van rust uitdeelde aan Hirving Lozano. Een keerpunt vond Luuk de Jong. “Dat was het.”

Cocu ziek van puntenverlies
De aanvoerder stond met een ‘heel zuur’ gevoel voor de microfoon van FOX Sports, vertelde hij. “Door een onoplettendheid bij ons krijgen we te snel de 2-1 tegen”, aldus De Jong, die bijval vond bij Hoofdcoach Phillip Cocu. “Ik ben hier ziek van, want het was niet nodig. Tot de rode kaart was er niets aan de hand", aldus Cocu.

Cocu, die vertelde dat Lozano helemaal van slag was van de rode kaart omdat hij zich zonder de tegenstander iets aan te willen doen probeerde te bevrijden uit een situatie waarin hij werd vastgehouden, wilde zelf niet ingaan op de situatie. “De scheidsrechter beslist. Wij moeten zorgen dat we met tien man de wedstrijd binnenhalen, dat is niet gelukt. De jongens hebben alles gegeven, maar het geluk was zeker niet aan onze zijde vandaag. We gaan rustig toewerken naar Feyenoord.” PSV hervat de Eredivisie zondag in De Kuip.