Rentree Van Es bij winnend Oranje

1 min

Het Nederlands vrouwenteam heeft de oefeninterland tegen Japan met 3-1 gewonnen. Kika van Es maakte na anderhalf jaar afwezigheid in de tweede helft haar rentree bij Oranje.

Eerste winst ooit
Verliezend WK-finalist Japan, spelend met zeven WK-internationals, was lange tijd de betere partij maar Oranje ging effectief met de kansen om. Na een 2-0 ruststand via Lieke Martens en Manon Melis werd het nog spannend via Sakaguchi (2-1). Manon Melis bepaalde echter via een strafschop de eindstand op 3-1. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Oranje wint van Japan.

Voormalig PSV Vrouwen-speelster Daniëlle van de Donk begin in de basis tegen Japan | © Pics United Voormalig PSV Vrouwen-speelster Daniëlle van de Donk begin in de basis tegen Japan | © Pics United

Rentree Van Es
PSVā€™ers Kika van Es en Vanity Lewerissa vielen tijdens de tweede helft in. Voor Kika van Es een bijzonder moment, het betekende haar rentree na anderhalf jaar afwezigheid door blessureleed.

PSV Vrouwen won het duel in het stadion van FC Volendam met 3-1 | © Pics United PSV Vrouwen won het duel in het stadion van FC Volendam met 3-1 | © Pics United