Reactie Schmidt op besluit niet te verlengen

Reactie Schmidt op besluit niet te verlengen
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt besloot deze week zijn aflopende contract aan het einde van dit seizoen niet te verlengen. Hij lichtte zijn besluit donderdagmiddag na de training op De Herdgang toe: ‘Door duidelijkheid te scheppen, kunnen we ons volledig focussen op onze doelen.’

Roger Schmidt: “De afgelopen weken hebben wij (de directie van PSV en Roger Schmidt, red.) zeer intensieve gesprekken gevoerd. Ik heb de interlandperiode benut om over mijn toekomst als trainer na te denken en heb de directie verteld waarom ik deze keuze deze week gemaakt heb. Ik ben erg trots dat ik hoofdcoach van deze prachtige club ben en ik beschik over een selectie, waarmee ik dit seizoen op heel hoog niveau kan presteren. Ik heb het gevoel dat ik deze zomer op een succesvolle en prachtige manier kan afsluiten. Daar hecht ik veel waarde aan en daarvoor wil ik alles op alles zetten.”

“Er komen enorm belangrijke weken aan", vervolgt Schmidt. "De gehele staf en het team kan zich daar, nu er duidelijkheid is rond mijn positie, volledig op focussen. Het was een ontzettend moeilijke beslissing, want ik werk hier met heel veel plezier. Ik ben gelukkig bij PSV en wil benadrukken dat deze beslissing niets te maken heeft met een gebrek aan perspectief. Ik heb puur op gevoel gekozen.  Iedereen die de club een warm hart toedraagt kan er van uitgaan dat ik de komende maanden alles geef om op ieder gebied het hoogst haalbare te bereiken. Hopelijk met gevulde stadions en de steun vanaf de tribunes.”