Ramalho wil winnen voor 'Olli': ‘Hij is erg belangrijk voor het team’

Ramalho wil winnen voor 'Olli': ‘Hij is erg belangrijk voor het team’
2 min
PSV1

André Ramalho ziet het wegvallen van Olivier Boscagli als een aderlating voor PSV. De verdediger is zelf net hersteld van een zware voetblessure en ziet nu zijn partner in het hart van de defensie wegvallen. Aan de vooravond van het treffen met Leicester City vertrouwt Ramalho echter op de breedte van de selectie. “Wij hebben kwaliteit genoeg om dergelijke tegenslagen op te vangen.”

Strijdplan
“We zullen de wedstrijd geconcentreerd moeten starten”, weet Ramalho. “In Engeland speelden we een goede wedstrijd. We stonden individueel sterk en de organisatie klopte. Ik vertrouw daarnaast op de aanvallende kwaliteiten van onze voorhoedespelers. We laten ons niet gek maken en zullen ons eigen spel spelen.”

Boscagli
Ramalho zal zijn kompaan in het hart van de verdediging moeten missen in de resterende wedstrijden van het huidige seizoen. “Het is een grote teleurstelling dat Olivier het seizoen niet kan afmaken vanwege zijn blessure. Olivier was erg belangrijk voor het team. We hebben samen een goede klik binnen en buiten de lijnen. Het blindelingse onderlinge vertrouwen was er en we waren goed op elkaar ingespeeld. Het is natuurlijk nooit leuk om je maatje in het centrum van de verdediging te moeten missen.”

Brede selectie
“Met onder andere Jordan Teze kunnen we dit gemis opvangen”, blijft de Braziliaanse verdediger positief. “Met Jordan heb ik ook veel samen gespeeld. Ook een aantal keren in het hart van de defensie. Hij ontwikkelt zich dit seizoen uitstekend. Onze selectie is breed en sterk genoeg om enkele blessures op te vangen. Dat is ook gebleken toen ik enkele maanden vanaf de zijkant moest toekijken. Als wij morgen weer de nul houden, ben ik er van overtuigd dat we de volgende ronde bereiken.”