‘Puntje beloning voor groei’

‘Puntje beloning voor groei’
2 min

Mark van Bommel blikte na afloop van de wedstrijd uitgebreid terug op de Champions Leaguecampagne van PSV. “Het puntje voelt als beloning voor de groei die we hebben doorgemaakt.”

Borisov   
Het avontuur voor PSV startte in augustus met een voorronde wedstrijd tegen BATE Borisov. In Wit-Rusland oogde de ploeg nerveus, had het halverwege de wedstrijd gemakkelijk op achterstand kunnen staan, maar wist het na rust een 1-1 stand tot 3-2 zege te promoveren. “Als je ziet hoe angstig wij toen speelden en hoe we vanavond in Italië hebben gespeeld dan ziet het er heel goed uit”, vond Van Bommel.

“Wij speelden hier op een manier waar ik wel van hou”, vervolgde de hoofdcoach. “Met lef en een wil om er alles aan doen om een resultaat over de streep te trekken. Van deze wedstrijden leren we ontzettend veel. Inter moest echt. Dat we overeind bleven, is knap.”

Handanovic 
De thuiswedstrijd tegen Inter verloor PSV nog op ongelukkig wijze. Iets dat Van Bommel nog altijd een beetje dwars zit. “Ik kom vaak terug op die wedstrijd, waar Handanovic bij een 1-0 voorsprong voor ons rood had moeten krijgen. Als we die wedstrijd gewonnen hadden, hadden we gestreden voor overwintering in Europa.” Knap in een poule als deze, vindt Van Bommel. “Wij kunnen meespelen met de grote clubs, dat hebben we gezien. Alleen dat resultaat over de streep trekken lukt ons niet. Dat is niet onlogisch als je naar de tegenstanders kijkt. Als we door waren gegaan hadden we een superprestatie geleverd.”

Campagne 
Dat lukte niet, maar de 1-1 zorgde wel voor een opgeheven hoofd bij de trainer. “Het was een mooie campagne van acht wedstrijden waarin spelers zijn gegroeid, wij als team zijn gegroeid, waarin spelers international zijn geworden en waarin we echt beter zijn gewonden. Dat puntje voelt dan een beetje als beloning.”