Punten opnieuw gedeeld tijdens traditioneel affiche zonder winnaar

Jong

Nog nooit werd een editie van Jong PSV – Roda JC met een winnaar afgesloten. Die traditie moest, met Maxi Romero en Richard Ledezma in de ploeg, doorbroken gaan worden. Maar na een wedstrijd met twee totaal andere gezichten blijft die statistiek in stand.

Open wedstrijd
Uitgefloten door tweehonderd uitsupporters zocht Jong PSV gelijk de aanval. Door een scherpe voorzet van Johan Bakayoko mocht Maxi Romero binnen de eerste minuut al uithalen. Zijn schot leverde geen doelpunt op. Aan de andere kant ging de bal er wel in, maar een reactie volgde snel, heel snel. Want nog geen minuut later haalde Ismael Saibari van afstand uit. Zijn inzet vloog de hoek van de goal in en dus stond het weer gelijk. Wat volgde was een waar spektakelstuk. De mannen van Ruud van Nistelrooy komen op achterstand, maar draaide het daarna volledig om met flitsend en aanvallend voetbal. Via wederom Saibari en Johan Bakayoko gingen beide teams rusten bij een stand van 3-2.

Schim van de eerste helft
Jong PSV raasde in de eerste helft met vlagen als een wervelwind over het veld. Aan het begin van de tweede helft kwam het moeilijk aan voetballen toe en gaf het veel hoekschoppen weg. De bezoekers maakte daar gebruik van en kwamen op gelijke hoogte. Wat volgde is een lange fase waarin het spel vooral op het middenveld gespeeld werd. Dit duurde voort tot diep in de tweede helft. Toen gingen beide ploegen nadrukkelijker op zoek naar een winnende treffer. De tweede helft was echter een schim van de eerste en dat bleef zo, want echte kansen kwamen er niet. En dus werden de punten traditioneel gedeeld.

Peersmans; Markelo, Seelt, Vos, Oppegård; Kjølo, (46/Tielemans) Ledezma, (82/Antonisse) Nassoh; Bakayoko, (46/Priske Flyger) Romero, (82/Colyn) Saibari.