PSV/FCE verliest met 1-3 van Telstar

PSV/FC Eindhoven heeft de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft met 1-3 verloren van Telstar.

Blessure voor Hendriks
PSV/FC Eindhoven heeft vrijdagavond verzuimd in eigen huis en onder ijskoude omstandigheden de volle winst te behalen. Het publiek kreeg een merkwaardige wedstrijd voorgeschoteld die werd overschaduwd door drie blessures. De thuisploeg startte voortvarend met een vroege openingstreffer van Nadia Coolen die op snelheid de keepster passeerde. Het fysiek sterke Telstar liet zich echter niet van wijs brengen en maakte binnen enkele minuten de gelijkmaker. Na het wegvallen van Michelle Hendriks, die per brancard het veld verliet met een ogenschijnlijk zware knieblessure, leek het team van Vuckovic van slag. Toch kwam de ploeg via een fraaie aanval van Jeslynn Kuijpers, Lisanne Vermeulen en Nadia Coolen nog dicht bij een treffer. De ploegen gaan met 1-1 tussenstand rusten.

Blessure voor Hendriks © Thomas Bakker

Twee tegentreffers
Waar PSV/FC Eindhoven de eerste helft niet onderdeed voor de tegenstander, werd er de tweede helft slordig gespeeld door de thuisploeg. Nadia Coolen was nog het dichtst bij een treffer met een enorme kans die rakelings langs de paal zeilt. Telstar scoorde uit de tegenval de 1-2 via Koopmans, en bouwde dit na zwak uitverdedigen van PSV/FC Eindhoven binnen enkele minuten uit tot 1-3. De wedstrijd leek gespeeld en nadat ook Sharon Kok (knie) en Laura Strik (enkel) geblesseerd het veld verlieten zakte het niveau ver terug. Telstar won met 1-3 in Eindhoven en bouwde haar voorsprong binnen de top vijf uit. Over de ernst van de blessures is nog niets bekend.