PSV’ers trots na historische winst: ‘Gewoon heel lekker’

PSV’ers trots na historische winst: ‘Gewoon heel lekker’
2 min
PSV1

PSV beleefde een historische avond in Amsterdam. Daar won de club na een sterke 0-4 overwinning de Johan Cruijff Schaal. Captain Marco van Ginkel nam de prijs in handen en de grijns stond nog lang op zijn gezicht na de wedstrijd: “Hier ben ik voor teruggekomen, voor prijzen.”

Genieten van Noni
PSV kwam vroeg op voorsprong in de Johan Cruijff ArenA. Noni Madueke was met twee fraaie goals de man van de wedstrijd. Van Ginkel kan niet genoeg complimenten geven aan zijn ploeggenoot. “We begonnen heel goed, met mooie goals van Noni”, vertelt hij voor de camera van ESPN. “0-4 winnen is gewoon heel lekker. Noni is heel goed begonnen aan dit seizoen. Hij wordt steeds volwassener. Het is genieten dat hij bij ons speelt.”

Nieuwe trofee in de prijzenkast
Mario Götze mag weer een trofee toevoegen aan zijn al rijkelijk gevulde prijzenkast. Met een grote glimlach gaf hij de lofzang aan zijn club: “Het was een goede wedstrijd en een trofee winnen is altijd fantastich. Je weet nooit wat je kan verwachten tegen Ajax maar we namen nu alle kansen.” Vorig seizoen lukte het niet om te winnen tegen de Amsterdammers, maar nu klaarde PSV overtuigend de klus. Volgens Götze is het team sinds vorig jaar behoorlijk gegroeid: “We hebben nieuwe, goede spelers. We hebben de filosofie van de coach beter uitgewerkt. Het gaat gewoon heel goed nu.”

Man of the Match Madueke
Ook ‘Super Mario’ kreeg genoeg positieve woorden van zijn medespelers, waaronder de man van de wedstrijd: Noni Madueke. “Het is een fantastische speler Götze. Het maakt mij ook beter om hem naast me te hebben. Ik kan hem vertrouwen dat hij goed met de bal omgaat.” Ook op zichzelf mag de Engelsman trots zijn, na twee fantastische doelpunten: “Dit was een van mijn beste wedstrijden in een PSV-shirt .Blij dat ik zo vroeg in het duel al kon helpen. Ik laat de verdediging graag gokken waar ik heen zal dribbelen en vandaag werkte dat heel goed.”

wedstrijden
PSV1