PSV’ers genieten van wereldgoal: ‘Hij was heerlijk’

PSV’ers genieten van wereldgoal: ‘Hij was heerlijk’
2 min

“Of ik het ook kan?”, lachte Steven Bergwijn, gevraagd naar het doelpunt van de avond, gemaakt door Luuk de Jong. “Jazeker. Maar dit was echt een geweldige goal.”

Samenwerking  
Bergwijn doelde daarmee uiteraard op de omhaal waarmee De Jong PSV op 2-0 zette tegen sc Heerenveen. In de 52e minuut voerde de aanvoerder van PSV een kunsttukje op, nadat eerder Hirving Lozano op aangeven van Bergwijn al voor 1-0 had getekend. “De wisselwerking tussen mij en Lozano gaat vanzelf en ook de samenwerking met Angeliño gaat goed. We voelen elkaar goed aan en dat is goed voor het team.”

Heerlijk 
“Hij was heerlijk”, beschreef hoofdrolspeler De Jong zelf zijn treffer. “Ik zag de bal komen en wist dat ik niet meer kon koppen. Ik moest de bal achter me pakken en merkte direct dat ik 'm goed raakte. Als je ‘m dan tegen de touwen ziet gaan is het gevoel heerlijk. Ik ga wel een kopietje van maken de beelden om thuis te kunnen bewaren”, vertelde hij bij FOX Sports.

'Om te smullen'
Ook hoofdcoach Mark van Bommel sprak bewonderend over de treffer van De Jong. “Het was om te smullen. Hoe Luuk die bal binnenschiet zie je haast zelden. Dit was de enige manier om de bal überhaupt te raken. Voor een spits is dit het ultieme”, vertelde hij op de persconferentie. Ook over het optreden van zijn ploeg was Van Bommel tevreden. “Ik denk dat we geconcentreerd begonnen. Het was vrij moeilijk om erdoorheen te komen. We maken al wel snel een hele mooie goal, maar na de rode kaart spelen we wat slordig. Na rust spelen we een minuut of zeven echt heel goed voetbal en in die fase valt ook de 2-0. Het enige wat je ons daarna nog kunt verwijten is dat we niet heel veel goals maken.”