PSV'ers danken Unnerstall na bekerduel

PSV'ers danken Unnerstall na bekerduel
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Schmidt complimenteert Unnerstall
Op basis van de tweede helft vond Roger Schmidt de overwinning van PSV op FC Volendam terecht. De Hoofdcoach was de eerste helft echter niet vergeten en deelt complimenten uit aan Lars Unnerstall. “Lars was fantastisch. Het was een goede beslissing om hem te brengen en hij heeft belangrijke reddingen verricht.” PSV kan zich opmaken voor een uitwedstrijd in de kwartfinale van het bekertoernooi.

‘We herstellen goed’
Ook aanvoerder Denzel Dumfries bedankte voor de camera van ESPN Unnerstall, die PSV met cruciale reddingen op de been hield voor de thee. “In de beker weet je dat het alle kanten op kan gaan, maar wij kunnen niet zo beginnen. Daar heb ik geen verklaring voor.” Ondanks dat het slordig was van PSV-kant, wil Dumfries liever de Volendammers complimenteren. “Zij hebben het gewoon goed gedaan met veel energie. Wij herstellen in de tweede helft goed, dat is dan ook een compliment waard.”

Unnerstall heeft geen wrok
Ook Unnerstall zelf stond voor de camera na zijn sterke optreden in het bekertoernooi. Of hij vaste bekerkeeper is? “Dat hoop ik wel, ja.” Een wedstrijd als deze tegen FC Volendam zet de dertigjarige goalie toch een beetje aan het denken. “Het was fijn om weer eens te keepen. Helaas voor mij is het niet mogelijk om soms een duel bij Jong PSV onder de lat te staan, dat heb ik wel eens gevraagd.” Dat Unnerstall begin dit seizoen de concurrentiestrijd van Yvon Mvogo verloor, bracht hem geen slechte gevoelens. “De trainer heeft voor Yvon gekozen, dat is nou eenmaal zo. Dan mag je een weekje boos zijn, maar daarna moet je weer in het belang van het team denken.”

Tactische omzetting maakte het verschil
Noni Madueke legde bij ESPN haarfijn uit waarom het in de tweede helft wel liep bij PSV tegen de Volendamse formatie. “In de rust deden we een tactische omzetting. We switchten naar 4-3-3, want we wisten dat de ruimte aan de zijkant lag.” Voor hemzelf maakt het niet uit in welke formatie PSV speelt, want ‘ik kan op elke positie in de voorhoede uit de voeten’. “Het is fijn dat we als team eenvoudig kunnen schakelen als dat nodig is.”

Gakpo vraagteken voor Feyenoord-uit
Cody Gakpo is er tegen RKC Waalwijk (zaterdag) en FC Emmen (26 januari) in elk geval nog niet bij, bevestigde Schmidt bij ESPN. “We hopen dat hij terug is voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Het hangt af van zijn herstelproces, maar we missen hem in elk geval drie duels.”