PSV wint overtuigend in doelpuntrijk duel

3 min
PSV1

In speelronde 11 van de Eredivisie heeft PSV gewonnen van FC Twente. 5-2 was de eindstand van dit doelpuntrijke duel. Carlos Vinícius maakte zijn eerste twee goals in het rood-wit.

Gelijkmaker
In eigen huis had PSV het vizier op de overwinning gericht staan. In de eerste minuten was FC Twente aan de bal, maar PSV toonde verdedigend het overzicht te hebben. Zo kwam Joël Drommel met een zeer scherpe redding. In de counter die volgde gaf Yorbe Vertessen het eerste schot op doel. Na een aantal pogingen van PSV viel de eerste goal voor de bezoekers. Maar de reactie was vlot, binnen twee minuten was het Vertessen die weer uithaalde. Snoeihard in de verre hoek. De achterstand was van zeer korte duur.

Nog een gelijkmaker
De gelijke stand werd in de eerste helft nog omgebogen tot voorsprong, en weer terug naar gelijkspel. Bij de voorsprong was Vertessen weer belangrijk. De Belg stormde over de rechterflank in combinatie met Jordan Teze. De rechtsback gaf een uitstekende voorzet op Eran Zahavi die hard en hoog de bal in de touwen schoot. Het doelpunt gaf de ploeg extra energie, gelijk werd de aanval weer opgezocht. De verruiming van de voorsprong viel bijna via Marco van Ginkel, die de bal uit een hoekschop hard tegen doelman De Lange kopte. FC Twente kwam nog met een verrassend weerwoord. Een afstandsschot viel onverhoopt achter Joël Drommel. Op slag van rust zette PSV nog alles op alles om met een voorsprong naar de kleedkamer te gaan, maar dat lukte niet meer.

Vinícius los
De eerste poging van PSV vloog al kort na rust voor het doel van FC Twente langs. Vertessen kwam met de loopactie en de lage voorzet maar Zahavi kon er niet niet bij. De Belg bewees in vorm te zijn. Hij zette zelf een aanval op met Teze, die de voorzet leverde op Vinícius. De Braziliaan kwam niet tot een goed schot, maar de rebound was prooi voor Vertessen: 3-2. Zo’n vier minuten later viel het toch goed voor Vinícius, tot twee keer toe. Eerst liet de spits een voorzet van Vertessen slim voor zich langs gaan. Zahavi schoot op De Lange en Vinícius nam de rebound voor zijn rekening. De spits was los. Bij een diepe bal wist hij zich tussen de bal en de Twentse doelman te werken. De Braziliaan omspeelde hem fraai en kon afronden in een leeg doel voor de 5-2.

Op rozen
Vertessen en Vinícius kregen in de slotfase allebei een verdiende publiekswissel. Mauro JR en Bruma kwamen voor hen in het veld. PSV zat op rozen maar de aanvalsdrang werd niet minder. Met name de invallers gooiden nog geregeld een voorzet het zestienmetergebied van FC Twente in. Ook Maxi Romero deed als invaller sterke pogingen. Een felle kopbal en een schot van dichtbij knalde beide op de Twentse doelman. De 6-2 hing in de lucht, maar PSV moest uiteindelijk genoegen nemen met 5-2. Een overtuigende overwinning in de Eredivisie in aanloop naar het duel met AS Monaco.