PSV wint eerste Conference League-duel

In het Philips Stadion heeft PSV zijn eerste UEFA Conference League-wedstrijd ooit gewonnen. Maccabi Tel Aviv werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van Gakpo. Volgende week volgt de return in Israël.

Debuut
Voor de eerste keer vond er een UEFA Conference League-wedstrijd plaats in het Philips Stadion. PSV streed voor een memorabel debuut in deze competitie. Na tien minuten mocht PSV zijn allereerste Conference League-doelpunt bijschrijven, te danken aan Cody Gakpo. De aanvaller combineerde heel rap met Mauro JR, kapte naar binnen en wist Maccabi-doelman Peretz te verrassen in de korte hoek. Enkele minuten later had de doelman wel een antwoord in huis, deze keer op een felle kopbal van Madueke. De wedstrijd begon rustig maar na het doelpunt wist PSV wat meer ruimte te vinden.

Dreiging
Het overmacht lag in Eindhovense handen in de eerste fase. Uit een hoekschop kreeg Erick Gutiérrez een goede bal toegediend, hij kopte fel op goal maar wederom werd de inzet gepakt. Op de rechterflank heerste de constante dreiging van Noni Madueke. Maccabi Tel Aviv had er een zware taak aan om hem af te stoppen. Na een overtreding op de Engelsman nam Eran Zahavi de vrije trap. Zijn inzet was gevaarlijk, maar sierde net over het doel. Vanuit Maccabi Tel Aviv kwam er verder geen weerwoord. Ondanks dat het bij de ene goal bleef, was de eerste helft een dominante fase van PSV.

Andere tactiek
PSV startte aan de tweede helft met een tactische wijziging. Ritsu Doan kwam in het veld voor Phillipp Mwene, daarmee verschoof Gutiérrez naar de verdediging, nam Max zijn plek linksachterin terug en de rechtsbackpositie ging naar Mauro JR. De ploeg hield de vaart in het spel om snel de tweede treffer te pakken. Zo deed Madueke een goede poging. De Engelsman kreeg een goede pass van Gakpo en speelde zijn directe tegenstander voorbij. Zijn schot eindigde echter in het zijnet. Bijna leek de voorsprong op onverwachte wijze te vallen. Gakpo werd goed weggestoken door Max en gaf een voorzet vanaf de achterlijn. Via een speler van Maccabi ketste de bal bijna in eigen doel, maar de Israëlische ploeg kwam er goed mee weg.

Winst
In het laatste half uur probeerden de bezoekers nog iets af te dwingen. Enkele voorzetten vlogen richting het doel van Joël Drommel, maar de doelman hield zich goed staande. PSV gebruikte de snelheid van invaller Yorbe Vertessen als belangrijk wapen. De rappe Belg vond regelmatig ruimte tussen de verdedigers. In de slotminuten pakte hij bijna zijn goal mee na een strakke voorzet van Joey Veerman. Ook Gakpo leverde een voorzet op het hoofd van de aanvaller, maar het mocht niet baten. Het bleef bij de ene goal en PSV won zijn allereerste UEFA Conference League-duel.