PSV wil herhaling van bekerduel

PSV wil herhaling van bekerduel
2 min

Roda JC Kerkrade en PSV treffen elkaar zaterdagavond niet voor het eerst dit seizoen. In het Philips Stadion versloeg de ploeg van Phillip Cocu de Limburgers met 4-0. Dat was in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi, in september. De goals waren toen van Luciano Narsingh, Gastón Pereiro en twee keer Davy Pröpper. Die wedstrijd was overigens ook het debuut in de hoofdmacht voor Siem de Jong en Sam Lammers.

Stijgende lijn
De ploeg van Phillip Cocu is erop gebrand die prestatie te herhalen. Na de winst op ADO wil PSV de stijgende lijn vasthouden in de laatste periode voor de winterstop, die eindigt in de kraker tegen Ajax. PSV heeft zich in ieder geval in alle rust kunnen voorbereiden op het duel. Er was geen midweeks programma en dus kon de hele week het vizier op Roda JC gericht worden.

Blessures
Desondanks zijn er nogal wat afwezigen aan de zijde van PSV. Andrés Guardado, Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia, Luuk Koopmans en Jetro Willems kampen met blessures. Ook Roda JC heeft een volle ziekenboeg: Dani Schahin, Kangni Frederic Ananou, Jens van Son en Simon Church zijn er niet bij aan Limburgse zijde.

Pas een winst
Roda zou een winst ook goed kunnen gebruiken. De ploeg won pas één keer, van Excelsior. Omdat de ploegen in het rechterrijtje erg dicht bij elkaar liggen, zouden de Limburgers een sprong op de ranglijst kunnen maken door te winnen.