PSV Vrouwen wint in Zwolle

Het vrouwenteam van PSV heeft een 2-0 uitoverwinning geboekt op PEC Zwolle dankzij een vliegende start via Kirsten Koopmans. In een chaotische slotfase schoot invaller Vanity Lewerissa de ploeg naar een veilige voorsprong. Het team boekte daarmee haar derde overwinning op rij.

Vliegende start
Vooraf voorspelde coach Vuckovic dat niks minder dan de drie punten telde in Zwolle. Zijn speelsters gaven vanaf de start het juiste signaal af en zorgden voor een bliksemstart. Sisca Folkertsma behield het overzicht op de rand van de zestienmeter en verzorgde een voorzet op maat voor de inlopende Kirsten Koopmans. Koopmans zette haar ploeg met een geplaatste kopbal op voorsprong: 0-1. Topscoorder Vanessa Susanna leek haar ploeg naar een 0-2 voorsprong te schieten maar de goal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ook Kirsten Koopmans kreeg nog een grote kans waarbij paal en keeper een treffer in de weg stonden. De ruststand bleef 0-1 voor PSV Vrouwen.

Lewerissa opnieuw trefzeker
Na rust maakten de teams er opnieuw een boeiende helft van voor de ruim 2.000 toeschouwers. Beide ploegen stuitten opvallend vaak op de paal en lat tegen tijdens hun doelpogingen met een uitgespeelde combinatie van Jeslynn Kuijpers en Kisten Koopmans als grootste mogelijkheid. In de slotfase ging PEC Zwolle alles of niets spelen, dit zorgde voor gevaar maar Angela Christ greep adequaat in om haar doel schoon te houden. PSV profiteerde uiteindelijk van de gegeven ruimte via invaller Vanity Lewerissa. Lewerissa ging op snelheid alleen op keepster Olthuis af en schoot haar ploeg in de 90e minuut naar de 0-2 eindstand. PSV Vrouwen boekt daarmee haar derde zege op rij en sluit het eerste competitieblok af op de vierde plek van de ranglijst.