PSV Vrouwen wint in Heerenveen

Het vrouwenteam heeft goede zaken gedaan tijdens een inhaalduel in en tegen Heerenveen. Dankzij een overtuigende zege (1-4) steeg het dinsdagavond naar plek drie op de ranglijst. Lewerissa (2x), Yüceil en Witteman zorgden voor de Eindhovense doelpunten.

Debuut Miller
Er werd gestart met debutant Miller in de goal, de Amerikaanse keepster die in de winterstop overkwam van Florida State University. PSV Vrouwen nam na een aftastend begin het initiatief in handen. Lewerissa, de spits in vorm, zorgde voor de openingstreffer na een half uur spelen: 0-1. Middenvelder Yüceil verdubbelde twee minuten daarna de voorsprong uit een corner. Miller werd vervolgens getest met enkele schoten van Hoekstra en Van Velzen maar hield haar doel voor rust schoon.

Eerste doelpunt Witteman
In de tweede helft bracht sc Heerenveen de spanning terug door via Kalma de aansluitingstreffer binnen te werken: 1-2. PSV hield het hoofd koel en bleef stug in formatie naar een doelpunt zoeken. Lewerissa schoot PSV Vrouwen vervolgens weer naar een veilige marge: 1-3. Dit betekende haar achtste doelpunt in de acht wedstrijden na de winterstop. De behendige Witteman scoorde daarna haar eerste treffer in het PSV-shirt en zette daarmee de 1-4 eindstand op het bord. Door de zege stijgt PSV Vrouwen op de ranglijst naar de derde plaats.