PSV Vrouwen walsen over Brugge heen

Met vier goals en een assist was Daniëlle van de Donk bij elk doelpunt betrokken vrijdagavond, toen Club Brugge op een 5-0 nederlaag werd getrakteerd. Een ontketende Eindhovense formatie schotelde het thuispubliek bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een waar spektakel voor.

Hattrick Van de Donk
Naast de indrukwekkende cijfers van Van de Donk speelde ook Nadia Coolen een van haar beste wedstrijden van dit seizoen. Keer op keer passeerde zij haar directe tegenstandster en gaf driemaal een assist op Van de Donk. Al in de 2e minuut had Jeslynn Kuijpers de score kunnen openen voor The Lighttown Ladies toen zij een voorzet van Coolen voor het intikken had, maar dit na liet. Daniëlle van de Donk wist met een schitterende dieptepass Coolen te bereiken die in twee instanties raak schoot. In de 25e, 30e en 37e minuut was het Van de Donk die een loepzuivere hattrick noteerde; tweemaal op een voorzet van Coolen, eenmaal deed ze het helemaal zelf. De 4-0 tussenstand in de rust was zelfs wat aan de lage kant.

Met deze elf begon PSV/FC Eindhoven aan het duel met Club Brugge | © FOTOTB.NL Met deze elf begon PSV/FC Eindhoven aan het duel met Club Brugge | © FOTOTB.NL

Veel kansen
Direct na rust waren er goede kansen voor Ibtissam Bouharat (kopbal net naast), tweemaal Sabine Becx (schoten van dichtbij), Kuijpers (bal net iets te ver vooruit gespeeld) en Myrthe Moorrees (poging van 50 meter werd tot corner verwerkt door de keepster). De hechte defensie met Vera Egelmeers en Nadja Pfeiffer lieten eenmaal een steekje vallen toen Amber de Priester een goed schot produceerde, maar konden vertrouwen op de attente goalie Angela Christ, die het schot knap pakte. Laura Strik verving in de 57e minuut de lichtgeblesseerde Corine Peels en na lang blessureleed maakt Kika van Es haar rentree op het hoofdveld van De Herdgang. In de 68e minuut volgde hetzelfde recept als in de eerste helft; Coolen gaf de voorzet, Van de Donk tikte eenvoudig binnen: 5-0. Sylke Calleeuw kreeg in de 81e minuut nog speeltijd toen zij Kuijpers verving, maar zij wist de score niet uit te bouwen.

Laatste uitwedstrijd
Volgende week wacht de laatste tevens zwaarste wedstrijd van het seizoen wanneer PSV/FC Eindhoven het in Luik opneemt tegen koploper Standard Luik, met FC Twente op twee punten achterstand in de achtervolging. Het belooft een spannende ontknoping van de BeNe League te worden. FC Twente werd eerder al kampioen van Nederland.