PSV Vrouwen verslaat Ajax in topper

Op een drukbezochte Herdgang heeft PSV Vrouwen Ajax met 1-0 verslagen. Voor het oog van 2500 toeschouwers maakte Kirsten Koopmans de enige treffer.

Prachtige ambiance
Hoofdsponsor energiedirect.nl zorgde samen met de aanwezige supporters voor de juiste ambiance. Met honderden vlaggetjes en vuurwerk werd het damesteam van PSV al voor de wedstrijd aangemoedigd.

PSV Vrouwen kwam in de eerste helft direct sterk uit de startblokken en had in de begin minuten niks te vrezen van de Amsterdammers. Op een enkele kans na lag het initiatief bij PSV, wat resulteerde in een prachtige treffer van Kirsten Koopmans. De aanvalster zette PSV na 20 minuten op een 1-0 voorsprong.

Aantrekkelijke topper
Ook in de tweede helft kwam Ajax niet verder dan wat speldenprikjes. Een grote kans van de Amsterdammers werd door Kuijpers met het hoofd van de doellijn gehaald. PSV Vrouwen bleef aandringen, maar kwam in de tweede helft niet meer tot scoren. In een aantrekkelijke topper bleef de teller steken op een welverdiende 1-0.

Opstelling: Christ, Sanders, Akkerman, Moorrees, Folkertsma, Lewerissa, Van Schijndel (72' Coolen), Nouwen, Mourmans, Kuijpers (82' Susanna), Koopmans (90' Van de Wetering).