PSV Vrouwen verliest topduel

Onder het toeziend oog van het massaal aanwezige publiek leed PSV Vrouwen een zure nederlaag. Het team opende de score via Lewerissa maar verloor in de tweede helft met 1-2 van koploper Ajax Vrouwen.

Lewerissa opent score
PSV Vrouwen schoot op een sfeervolle Herdgang uit de startblokken en via spits Vanity Lewerissa werd in de 4e minuut de score al op knappe wijze geopend, 1-0. Een start die PSV Vrouwen vleugels gaf want kort daarna ontsnapte Ajax aan een grotere achterstand als Kim DeCesare een teenlengte te kort komt om een voorzet binnen te werken bij de tweede paal. Na deze waarschuwing kwam Ajax beter in de wedstrijd, waarbij keepster Angela Christ met attent ingrijpen haar goal schoon hield en Kim Mourmans veel wegwerkte. De ruststand was 1-0 in het voordeel van PSV.

Kim DeCesare liep een ogenschijnlijk zware blessure op | © Soccrates Kim DeCesare liep een ogenschijnlijk zware blessure op | © Soccrates

DeCesare valt geblesseerd uit
PSV kwam de tweede helft onder druk te staan, wat resulteerde in een snelle gelijkmaker met een kopbal van Marjolein van den Bighelaar, 1-1. De thuisploeg kreeg een fikse tegenvaller te verwerken toen Kim DeCesare met een ogenschijnlijk zware blessure per brancard het veld moest verlaten, over de ernst kan op dit moment nog niks gezegd worden. Via een benutte penalty van Desiree van Lunteren deelde Ajax vervolgens een nieuwe dreun uit, 1-2. PSV Vrouwen kwam, gesteund door het publiek, nog gevaarlijk dicht bij de verdiende gelijkmaker in de slotfase via Vanity Lewerissa en gelegenheidsspits Aniek Nouwen. Er werd echter niet meer gescoord, het team verliest met 1-2 van Ajax.

Opstelling: Christ, Sanders (’89 Rácz), Mourmans, Nouwen, Van Schijndel, Yüceil, Kuijpers, Van de Wetering, Koopmans, DeCesare (’59 Erman) en Lewerissa (‘90+ Raaijmakers).