PSV Vrouwen verliest in Den Haag

De strijd om de derde plek is nog niet beslist. PSV Vrouwen lijdt een 2-1 nederlaag in Den Haag waar een vroege voorsprong werd gepakt via Jeslynn Kuijpers en enkele basisspeelsters rust kregen.

Voorsprong via Kuijpers
PSV Vrouwen startte ondanks diverse wijzigingen in het elftal als bovenliggende partij aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg deelde de eerste speldenprikjes uit via Kuijpers en van Schijndel. Na een kwartier dook Kuijpers één op één op voor keepster Vreugdenhil en zette haar ploeg op voorsprong: 0-1. ADO Den Haag knokte zich terug in de wedstrijd en op slag van rust werd via van Erk de gelijkmaker binnengetikt: 1-1.

Beslissing uit vrije trap
Na rust nam ADO Den Haag het initiatief en moest keepster Christ aan de bak om haar goal schoon te houden. De winnende treffer viel uit een knappe vrije trap van ADO Den Haag vanaf 35 meter achter keepster Christ, die daarna werd gewisseld voor Tijm. PSV Vrouwen probeerde in de slotfase via Moorrees het kunstje te herhalen maar de vrije trappen vlogen er niet in. Keepster Tijm hield de schade voor PSV beperkt door attent in te grijpen op de doorgebroken Noordam. PSV Vrouwen verliest met 2-1 maar blijft de derde staan in de Eredivisie Vrouwen.

Opstelling: Christ (’62 Tijm), Evers (’80 Akkerman), Nouwen, Moorrees, Sanders, Kuijpers (’51 Folkertsma), van Schijndel, Raaijmakers, Coolen, Van de Wetering, Susanna.