PSV Vrouwen strijdend ten onder tegen FC Twente

PSV Vrouwen heeft de eerste wedstrijd van de kampioenspoule verloren. FC Twente was op De Herdgang met 4-2 te sterk. De vroege ruime achterstand (0-3) kon PSV in de tweede helft niet meer ombuigen.

Dramatische start
FC Twente begon sterk aan de wedstrijd tegen PSV Vrouwen. Angela Christ kon met behulp van de lat op de eerste doelpoging nog redding brengen maar het was in de 4e minuut al raak, 0-1 via Ellen Jansen. PSV kon geen grip krijgen op het spel van de ploeg uit Enschede. Ondanks enkele pogingen van afstand kon het elftal van coach Vuckovic nauwelijks gevaarlijk worden. In de 19e minuut was het Bente Jansen die namens FC Twente vanaf rand zestien doel trof, 0-2. Het grootste wapenfeit van PSV in de eerste helft kwam op naam van Sofia Nati, ze schoot van afstand op de lat. Kort daarna werkte Joëlle Smits een voorzet van de rechterkant behendig binnen, 0-3. Net voor het rustsignaal wees de scheidsrechter naar de stip na een overtreding. Vanity Lewerissa werd gevloerd en schoot zelf de penalty binnen, 1-3.

PSV schiet uit de startblokken
In de rust werden er twee wijzigingen doorgevoerd aan de kant van PSV. Nadia Coolen en Yvonne van Schijndel moesten in de tweede helft voor aanvallende impulsen zorgen. FC Twente-doelvrouw Nicky Evrard bracht in de 55e minuut redding op een knappe solo van Samantha Witteman. Een minuut later was het echter wel raak toen Jeslynn Kuijpers van buiten de 16 aanlegde voor de 2-3. Dit was het startsein voor een storm richting het doel van FC Twente. PSV kreeg flinke kansen via Vanity Lewerissa, Samantha Witteman en Nadia Coolen en de gelijkmaker leek in de maak. In de 79e maakte Joëlle Smits een einde aan alle illusies door een voorzet binnen te koppen en haar tweede goal van de avond te scoren, 2-4. De wedstrijd tegen FC Twente eindigt in een 4-2 nederlaag.

Opstelling: Christ, Sanders, Nouwen, Mourmans (’46 Coolen), Akkerman, Erman, Witteman, Kuijpers, Yüceil, Nati (’46 van Schijndel), Lewerissa (’89 Raaijmakers).