PSV Vrouwen staat voor grootste wedstrijd in bestaan

PSV Vrouwen staat voor grootste wedstrijd in bestaan
3 min
Vrouwen

PSV Vrouwen debuteert woensdag in de UEFA Women’s Champions League tegen één van de allergrootste clubs van de wereld. FC Barcelona is de opponent in de grootste wedstrijd die het vrouwenteam tot nog toe in haar bestaan speelde. ‘De groep stuitert van energie’.

Enthousiasme  
Daags voor de wedstrijd, die woensdagmiddag om 16.30 uur begint en via een livestream te zien is op de site van de NOS (later volgt een samenvatting op onder meer PSV.nl), blikten interim-trainer Rick de Rooij en aanvoerder Mandy van den Berg vooruit op het treffen met de Catalaanse topclub. “De eerste reactie na de loting was duidelijk. Iedereen was enthousiast. Het is heel erg gaaf en mooi dat we kunnen debuteren tegen Barcelona”, vertelde Van den Berg op PSV Campus De Herdgang.

Realisme
Bij die woorden sloot De Rooij zich aan. De trainer debuteerde zondag tegen Ajax met een 2-2 gelijkspel. Uiteindelijk verloor zijn ploeg na strafschoppen van de Amsterdamse vrouwen. “Ik ben heel realistisch. We gaan voor een resultaat tegen één van de beste clubteams van de wereld. Wat de speelsters de afgelopen week op de training en tijdens de eerste wedstrijd hebben laten zien, is veelbelovend. We gaan echt ergens om spelen”, aldus De Rooij.

Kans
“Kansen zijn er altijd”, beaamde Van den Berg. “Het is helder dat we met een absolute topploeg te maken krijgen die in enorm goede vorm is. Maar we moeten onszelf niet te klein maken”, vindt de verdediger. “We kunnen iedere tegenstander pijn doen. Voor ons is helder waar de mogelijkheden tegen FC Barcelona liggen. Daar hebben we op getraind en we gaan met heel veel zin en vertrouwen richting de wedstrijd.”

Het leeft
En die wedstrijd leeft, merkt Van den Berg. “Je merkt aan iedereen dat dit een nieuwe situatie voor de club is. Binnen alle facetten van de club leeft deze wedstrijd. Dat is mooi en we kijken er met veel enthousiasme naar uit. De gretigheid straalt van de groep af. Dat kan in ons voordeel gaan werken. We zijn ons ervan bewust dat we op ons allerbest moeten zijn om een resultaat te halen. Gelukkig is er duidelijkheid. We weten wat we willen doen en hoe we dat willen doen. Of dat uitmondt in een resultaat is natuurlijk afwachten, maar de energie om er iets van te maken is er.”