PSV Vrouwen sluit 2016 af met riante zege

De laatste wedstrijd van het jaar werd door PSV Vrouwen vrijdagavond tegen hekkensluiter PEC Zwolle gespeeld. Een spannende wedstrijd werd het geen moment, het duel eindigde in een 6-0 overwinnng voor PSV Vrouwen.

Voor rust op rozen
PSV Vrouwen vloog uit de startblokken op eigen veld. In de 10e minuut scoorde aanvoerder Jeslynn Kuijpers met een mooi wippertje de openingstreffer. Een minuut later was het Nadia Coolen die er 2-0 van maakte na een snelle doorbraak van de Eindhovense aanvalshoede. De druk van PSV hield aan terwijl PEC Zwolle niet meer kon doen dan verdedigen. De 3-0 kwam op naam van opnieuw Kuijpers die recht voor de goal vrij kwam te staan en beheerst een hoek koos. Nog voor rust scoorde de sterk spelende Lucie Akkerman de 4-0 toen zij een corner binnenkopte.

Kuijpers was met doelpunten belangrijk voor PSV Vrouwen | © FOTOTB.NL Kuijpers was met doelpunten belangrijk voor PSV Vrouwen | © FOTOTB.NL

Debuut keepster Tijm
Coach Vuckovic wisselde zijn eerste keepster Angela Christ voor Annerens Tijm, die in de tweede helft met reddingen belangrijk kon zijn. PSV scoorde na rust twee vlugge goals (49e en 51e minuut) via Sisca Folkertsma en opnieuw Kuijpers die daarmee haar derde goal van de avond maakte. Ondanks het grote overwicht scoorde PSV niet meer en bleef de teller uiteindelijk op zes goals voor en nul tegen staan. De eerste seizoenshelft werd daarmee overtuigend afgesloten met vijf ongeslagen duels op rij. PSV Vrouwen eindigt de eerste seizoenshelft op de vierde plek en blijft in de race voor de play-offs.

Opstelling: Christ (’46 Tijm), Akkerman, Moorrees, Nouwen, Sanders, Mourmans, Kuijpers (‘67 van de Wetering), van Schijndel, Coolen, Lewerissa (’46 Hendriks), Folkertsma.