PSV Vrouwen overklast Excelsior Barendrecht

De seizoenstart is voor PSV Vrouwen uitstekend verlopen, nieuwkomer Excelsior Barendrecht werd met 0-7 opzij gezet. Dankzij een vliegende start kon PSV Vrouwen het veldoverwicht al snel uitdrukken in doelsaldo.

Susanna breekt de ban
In Rotterdam ging PSV Vrouwen als een wervelwind van start tegen het onbekende Excelsior Barendrecht en liet niks aan het toeval over. Na twintig minuten voetballen stond de 0-4 op het scorebord dankzij drie doelpunten van een ijverige Vanessa Susanna en de eerste goal van Sara Yüceil in het PSV-shirt. De storm voor de goal van keepster Sofie van Houtven ging daarna kort liggen waarna Kirsten Koopmans vlak voor rust de score naar 0-5 tilde.

Zevenklapper voor het team
Na rust bleef PSV Vrouwen de druk opvoeren en via Mauri van de Wetering en Nadia Coolen liep het team uit naar 0-7. PSV straalde rust uit en bleef veelvuldig de aanval zoeken. Er ontstond nog een onrustige slotfase waarin keepster Kelly Steen, in de 58e minuut in het veld gekomen voor international Angela Christ, rood pakte na een overtreding. PSV speelde de wedstrijd vervolgens uit met keepster Annerens Tijm onder de lat en negen veldspelers. De ruime zege kwam nimmer in gevaar en PSV Vrouwen start het seizoen met een zevenklapper tegen Excelsior Barendrecht. De eindstand is 0-7.