PSV Vrouwen niet opgewassen tegen sterk Ajax

PSV heeft het vierde duel in de kampioenspoule niet weten te winnen. Ondanks dat de Eindhovenaren in de eerste helft twee keer op voorsprong wist te komen, maakte Ajax in de tweede helft het verschil.

Veerkrachtig PSV
Ruim 1200 toeschouwers zagen een spectaculaire eerste helft. Beide teams begonnen gretig aan het duel en dat leidde tot veel kansen over en weer. PSV profiteerde als eerst. Na een goed uitgespeelde aanval stuiterde de bal voor de voeten van Kristina Erman. De verdediger aarzelde geen moment en schoot de bal hard achter Ajax-doelman Lize Kop. Niet veel later werd ook Ajax gevaarlijk en kon Lucie Akkerman ternauwernood de bal van de lijn halen. Dit was echter een voorbode voor wat nog zou komen. In de 16e minuut kopte Stefanie van der Gragt de 1-1 binnen uit een scherp aangesneden vrije trap. PSV liet zien over veel wilskracht te beschikken want twee minuten later zorgde Vanity Lewerissa voor de 2-1 na opnieuw een knappe aanval. Zowel PSV als Ajax wilde meer. In de resterende 25 minuten van de eerste helft werden er maar liefst twee goals van de Amsterdammers wegens buitenspel afgekeurd en schoot Nadia Coolen van dichtbij snoeihard op de binnenkant van de paal.

Verslagen na rust
In de tweede helft werd vanaf het eerste moment duidelijk dat Ajax getergd was om met een goed resultaat weer de bus in te gaan. Tot aan de 60e minuut werd er nog knap stand gehouden met wederom nog enkele mogelijkheden voor Coolen en Jeslynn Kuipers. Echter werd er naar ruim een uur spelen een vrije trap toegekend aan Ajax die werd binnengeschoten door Merel van Dongen. Ajax bleef jagen en mede door Miller hield PSV de gelijke stand op het bord. Tussen de 70e en 80e minuut begon de pijp leeg te raken en wisten Inessa Kaagman (2x) en Desiree van Lunteren te scoren. Het slotakkoord was voor invaller Linda Bakker die met een hard schot de definitieve uitslag op het bord zette: 2-6.

Miller, Akkerman (’80 Rácz), Nouwen, Sanders, Erman (’75 Susanna), van Schijndel, Yüceil, Kuijpers, Witteman, Lewerissa (’83 Koopmans), Coolen.