PSV Vrouwen naar kampioenspoule

Het vrouwenteam van PSV heeft vrijdagavond de regerend landskampioen Ajax overklast en zodoende een plaats voor de play-offs bemachtigd. De overtuigende 3-0 overwinning in Amsterdam bleek voldoende voor plaatsing in de kampioenspoule.

PSV pakt initiatief
PSV schoot uit de startblokken op sportpark De Toekomst en liet vanaf het eerste fluitsignaal haar intenties blijken. De aangepaste tactiek waarbij minder op de counter werd geleund, bleek al snel perfect aan te slaan. Lewerissa zette haar ploeg met een beheerst schot in de 18e minuut op voorsprong: 0-1. Ajax drong aan met kansen via Bakker en van der Gragt maar wist Christ niet te verrassen. Aanvoerder Kuijpers deed voor rust een duit in het zakje met een geplaatst schot in de verre hoek, 0-2.

Genadeklap door Kuijpers
Na rust hield PSV het initiatief strak in handen, waarbij Kuijpers in de 52e minuut haar individuele kwaliteiten liet zien bij de 0-3. De riante voorsprong werd vervolgens met succes verdedigd. Ajax drong aan maar PSV bleef geconcentreerd voetballen en kwam nimmer in de problemen. Daardoor bleef een 3-0 zege als eindstand op het scorebord staan in Amsterdam. Door de eigen overwinning en het gelijkspel van de concurrentie plaatst PSV zich op de valreep voor de kampioenspoule met Ajax, FC Twente, sc Heerenveen en PEC Zwolle.