PSV Vrouwen maakt geen fout in Zwolle

Dankzij een overwinning op PEC Zwolle is kwalificatie voor de play-offs om de landstitel binnen handbereik voor PSV Vrouwen. De Eindhovense ploeg startte het carnavalsweekend met 3-1 winst. Folkertsma, Coolen en Lewerissa zorgden voor de doelpunten.

Kansen afmaken
PSV Vrouwen mocht in Zwolle geen fout maken en startte aanvallend aan de wedstrijd. Het team verzuimde om direct de eerste kansen tegen hekkensluiter PEC Zwolle te benutten maar kon na een verdedigingsfout via Sisca Folkertsma de score openen in de 8e minuut. Het creëren van kansen bleef aanhouden maar de scherpte voor de goal ontbrak. De ruststand bleef daarom een nipte 0-1 voorsprong.

Uitlopen na rust
PEC Zwolle kwam sterk uit de kleedkamer waardoor de 1-1 niet onverdiend binnenviel. Invaller Nadia Coolen deed de hoop op een goed resultaat direct herleven door vier minuten na de gelijkmaker de 1-2 binnen te schieten. Spits Vanity Lewerissa deed van zich spreken en scoorde de beslissende 1-3. Lewerissa stijgt daardoor in het topscoordersklassement naar de tweede plek. Door de 1-3 eindstand heeft PSV Vrouwen het play-offs ticket binnen handbereik en kan het team zich bij puntverlies van Telstar dit weekend al definitief plaatsen.

Opstelling: Christ, Akkerman (’86 van Schijndel), Moorrees, Nouwen, Evers, Mourmans (’73 Raaijmakers), Kuijpers, Folkertsma, Koopmans, Lewerissa en Susanna (‘63 Coolen).