PSV Vrouwen gaat voor plek in kampioenspoule

PSV Vrouwen gaat voor plek in kampioenspoule
2 min

Op zondagmiddag 1 december trappen PSV Vrouwen en FC Twente om 14.30 uur af voor de topper op PSV Campus De Herdgang. De ploeg van coach Sander Luiten kan zich bij een overwinning als eerste club plaatsen voor de kampioenspoule.

Laatste competitieduel in 2019
De topper tegen de Tukkers is de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. PSV Vrouwen is tot nu toe het gehele seizoen ongeslagen en hoopt deze reeks tegen FC Twente voort te zetten. PSV is dan ook de koploper in de Eredivisie Vrouwen. Vier van de acht teams maken vanaf april uit wie landskampioen wordt. Met nog vijf duels te gaan in de reguliere competitie is het gat met nummer vijf ADO Den Haag veertien punten, wat betekent dat een zege genoeg is voor deelname aan de kampioenspoule.

Eerder dit seizoen
PSV en FC Twente troffen elkaar en drie keer eerder dit seizoen. In de competitie beslisten Joëlle Smits en Katja Snoeijs de wedstrijd in het voordeel van de Eindhovense. Op Sportpark Het Diekman werd een 2-3 overwinning geboekt en ook in de Eredivisie Cup trok PSV in de dubbele confrontatie met de Tukkers aan het langste eind. In Eindhoven werd, mede dankzij vier doelpunten van Smits, met 5-1 gewonnen en in Enschede was een 3-3 gelijkspel genoeg om bovenaan de lader te komen in de nieuwe bekercompetitie.

Ben jij aanwezig?
Om de ongeslagen reeks voort te kunnen zetten is jullie steun hard nodig. Ben jij aanwezig bij PSV Vrouwen – FC Twente? Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf €3,-.