PSV Vrouwen dendert door in Eredivisie Vrouwen

Na zeven speelronden is PSV Vrouwen nog ongeslagen in de competitie. Het is koploper en boekte vandaag wederom een ruime zege. Tegen VV Alkmaar werd er maar liefst vijf keer gescoord.

Veel mogelijkheden
PSV Vrouwen begon goed aan de wedstrijd en speelde veel op de helft van de tegenstander. Pattiwael brak snel door de defensie, maar zag haar schot in het zijnet stranden. PSV probeerde daarna door de Alkmaarse muur te komen, maar de laatste pass kwam vaak net niet aan. Tot halverwege de eerste helft. Janou Levels pikte een afvallende bal op en gaf deze goed voor op Smits en laatstgenoemde faalde niet. Een terechte voorsprong voor de vrouwen. Even later was Coolen ook nog dicht bij de 2-0, maar zij zag haar schot op de lat belanden.

Goals, goals en nog eens goals
In de tweede helft vielen de doelpunten wel. Uit een corner van Levels viel al snel de 2-0, waarna PSV Vrouwen bloed rook. Snoeijs maakte er uit de kluts 3-0 van en de ingevallen Cuschieri rondde een mooie aanval af. De Maltese schoot de bal strak in de verre hoek. Met veel dribbels was Kuijpers wederom een van de uitblinkers van de wedstrijd. Dat bekroonde ze met een assist op de 5-0. Smits kon daardoor simpel binnentikken.

PSV Vrouwen speelt over twee weken de volgende thuiswedstrijd. Dan speelt de ploeg van Sander Luiten om 14.30 uur tegen SC Heerenveen.

Sarasola; Levels, Nouwen, Biesmans, Coolen (69/Bond Flasza); YĆ¼ceil (46/Tillman), Van Dooren; Pattiwael (66/Cuschieri), Snoeijs, Kuijpers; Smits.