PSV Vrouwen bereikt kampioenspoule door winst op FC Twente

PSV Vrouwen bereikt kampioenspoule door winst op FC Twente
2 min

Op PSV Campus De Herdgang wist PSV Vrouwen te winnen van FC Twente met 1-0. Daardoor plaatst de ploeg van trainer Sander Luiten zich als eerste voor de kampioenspoule aan het einde van het seizoen.

Snoeijs scherp
In de openingsfase van de wedstrijd kwamen er kansen aan beide kanten van het veld. Het was uiteindelijk PSV dat de score opende. Op aangegeven van Jeslynn Kuijpers wist Katja Snoeijs de bal over de Twentse doelman te lepelen voor de 1-0. Een verdere treffer kwam niet meer. Kuijpers was nog een aantal keer gevaarlijk over de flank, net als Joëlle Smits, maar hun inzet vond geen vervolg.

Geen aansluiting
Na de rust was het FC Twente dat het sterkst begon. Maar door uitstekende reflexen van Eli Sarasola kwam er geen tegendoelpunt. Verdedigend werk van Aniek Nouwen zorgde er voor dat een aantal Twentse voorzetten goed werden weggewerkt. Smits werd wederom gevaarlijk, maar zag haar inzet tegen de lat gaan. Later had Kuijpers hetzelfde probleem toen haar schot nauw op het dak van het doel eindigde. Een verdere aansluitingstreffer kwam niet, één doelpunt was genoeg voor de overwinning.

Opstelling:
Sarasola; Coolen, Nouwen, Biesmans, Burns; Van Dooren (85/Bond Flasza), Levels, Pattiwael (69/Tillman); Snoeijs, Kuijpers (90/Cuschieri), Smits.