PSV vestigt record tegen VVV-Venlo

PSV vestigt record tegen VVV-Venlo
2 min

In de slotfase van VVV-Venlo - PSV wist Hirving Lozano zijn vijftiende doelpunt te scoren. Een belangrijke. PSV nam de drie punten mee naar huis. Hieronder lees je alle statistieken over deze wedstrijd.

Nieuw clubrecord
PSV heeft een nieuw clubrecord gevestigd tegen VVV-Venlo. Tegen geen andere tegenstander is PSV langer ongeslagen. 31 wedstrijden op rij is de ploeg van Mark van Bommel ongeslagen tegen VVV. Het vorige record was dertig ongeslagen wedstrijden. Dat was tegen FC Utrecht in een periode tussen 1993 en 2007.

Clean sheet
Voor de veertiende keer dit seizoen kreeg PSV geen doelpunt tegen in een eredivisiewedstrijd. Vorig seizoen lukt het de ploeg veertien keer de nul te houden in 34 wedstrijden. Samen met Ajax is PSV koploper als het gaat om clean sheets.

Doelpunten slotfase
Al zeventien keer wist PSV na de 85ste minuut te scoren. Dat is minstens zes doelpunten meer dan achtervolger Ajax. VVV-Venlo draagt samen met FC Emmen, NAC Breda en Excelsior de rode lantaarn. Deze teams kregen negen treffers tegen na de 85ste minuut.

250e eredivisiewedstrijd
Nick Viergever beleefde een speciale wedstrijd. Hij speelde zijn 250e eredivisieduel. 110 duels kwam hij in actie voor AZ, 84 voor Ajax, 30 voor Sparta en 26 duels kwam hij uit voor PSV.