PSV verloor sinds 2013 niet meer van AZ

PSV verloor sinds 2013 niet meer van AZ
2 min

De laatste overwinning van AZ op PSV dateert van 28 september 2013 in eigen stadion. Benieuwd naar meer antwoorden en feitjes? Check ze hier.

1. Waar. De laatste overwinning van AZ op PSV was op 28 september 2013 in eigen stadion. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de Alkmaarders. Memphis scoorde namens PSV.

2. Waar. Van Ginkel benutte zijn achtste strafschop van het seizoen en daarmee stootte hij Ronald Koeman van de troon. De huidige bondscoach scoorde in het seizoen 1987-1988 zeven strafschoppen. De benutte pingel van Van Ginkel betekende ook doelpunt nummer 250 tegen NAC Breda. NAC Breda is de eerste club in de geschiedenis van PSV die minimaal 250 tegengoals moest incasseren.

3. Negen. In de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen pakte Jeroen Zoet de strafschop van Reza Ghoochannejhad. PSV verloor alsnog met 2-0 van de Friezen.

4. Derrick Luckassen en Phillip Cocu. Luckassen maakte op 30 augustus 2014 zijn debuut voor AZ tegen FC Dordrecht. De huidige hoofdcoach van PSV maakte op 22 januari 1989 zijn debuut in het betaald voetbal voor AZ in een uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen in de eerste divisie.

5. AZ kan de eerste eredivisie-tegenstander worden waartegen Luuk de Jong tien keer heeft gescoord. Hij scoorde ook negen keer tegen ADO Den Haag, PEC Zwolle en sc Heerenveen. Twee oud-PSV’ers haalden de dubbele cijfers in eredivisiegoals tegen AZ. Willy van der Kuijlen (16) en Ruud Geels (14)

6.  Gastón Pereiro scoorde in drie van zijn laatste vier duels met AZ in de eredivisie. Op 12 augustus 2017 was de Uruguayaan voor de laatste keer trefzeker in de 3-2 overwinning op AZ in het Philips Stadion eerder dit seizoen. Hij scoorde de 2-1 net na rust.

Voor Gastón Pereiro is AZ een fijne tegenstander Voor Gastón Pereiro is AZ een fijne tegenstander