PSV verliest van PAOK: 4-1

PSV heeft zichzelf in Griekenland een slechte dienst bewezen. Na een degelijke eerste helft gaf de ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt de wedstrijd na rust binnen een twintig minuten volledig uit handen.

Rosario
PSV begon het duel met PAOK met Pablo Rosario op het middenveld. De viceaanvoerder, die terugkeerde van een Corona-absentie, deed 45 minuten mee bij de ploeg die in grote delen van de eerste helft zeer solide speelde. Voor rust had PSV zelfs amper iets te duchten van de thuisclub. Vooral door het eigen spel, dat misschien wel meer dan de 1-0 voorsprong halverwege had op moeten leveren.

Zahavi opnieuw trefzeker van elf meter
Na een benutte strafschop van Eran Zahavi, voortvloeiend uit een overtreding op Donyell Malen, had PSV de voorsprong namelijk kunnen uitbreiden. Het genoemde spitsenduo kreeg in de laatste minuten van de eerste helft de kans op 0-2. Zahavi mocht alleen op doelman Zivkovic af, Malen kreeg wat later een mogelijkheid met het hoofd. Beiden misten.

Weggeven
Om PSV beter te bestrijden bracht PAOK aan het begin van de tweede helft twee verse krachten en de verwarring die dat veroorzaakte leidde al snel tot de gelijkmaker. PAOK-aanvaller Zivkovic bracht een afgeslagen vrije trap opnieuw in en zag Schwab het beslissende tikje geven: 1-1. Daarna gaf PSV het snel weg. In de 55e minuut maakte Zivkovic zelf de 2-1 en nog voor het uur tekende invaller Tzolis voor 3-1.

Zout in de wonde
PAOK profiteerde daarna nog eenmaal van de weggevloeide krachten van PSV, dat Mohamed Ihattaren en Ryan Thomas op het uur noodgedwongen moest wisselen. Opnieuw was Zivkovic de doelpuntenmaker. Na drie opeenvolgende weken met Europese duels is er in de komende drie weken geen Europees voetbal. Op donderdag 26 november ontvangt PSV PAOK in het Philips Stadion. Dan moet de ploeg een achterstand van twee punten in de groep zien goed te maken. PAOK heeft er vijf na drie duels, PSV drie.