PSV verliest nipt van AS Monaco

PSV verliest nipt van AS Monaco
3 min
PSV1

Voor het eerst verliest PSV in deze groepsfase van de Europa League. In eigen huis was AS Monaco net een maatje te groot.

Alles op alles
Met elke stoel in het Philips Stadion gevuld trof PSV de derde tegenstander van de Europa League-groepsfase: AS Monaco. Vanaf de eerste seconde zette PSV alles op alles, het duurde niet lang voordat de ploeg de eerste hoekschoppen kon nemen. Ook de Monegasken kozen voor de aanval, maar onder andere André Ramalho wist het gevaar te voorkomen met een knappe ingreep. In zijn basisdebuut was Carlos Vinícius zeer zichtbaar. De spits zocht regelmatig de combinatie op in het zestienmetergebied van AS Monaco. 

Wachten op de goal
Door het hoge tempo leek het een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt zou vallen. Uiteindelijk gebeurde het, maar niet in het verwachte doel. Na een diepe bal wist AS Monaco de score te openen. Gelijk werd de aanval weer opgezocht door PSV, zo kwam Cody Gakpo dichtbij met een schot die van richting werd veranderd. De hoekschop die volgde belandde op het hoofd van Marco van Ginkel, die op AS Monaco-doelman Nübel kopte. Mario Götze nam nog een waardige poging voor zijn rekening met een schot van afstand. Achterin leken de Monegasken bijna de score te verdubbelen maar een knappe ingreep van Armando Obispo wist het gevaar te wijken. Ook Joël Drommel maakte nog een goede redding op slag van rust. Het doelpunt echter, daar werd nog op gewacht.

Gakpo
Minimaal twee keer scoren, dat was het doel in de tweede helft. Dat en het eigen doel verder schoon houden. Voor de eerste taak werd gelijk gevochten, na een diepe bal kon Vinícius uithalen, maar hij stuitte op Nübel. Hetzelfde gebeurde met een afstandsschot van de Braziliaan. Uiteindelijk was het Gakpo met de bevrijding. Na een sprint kreeg hij de bal terug van Vinícius en haalde hij ijskoud uit voor de gelijkmaker. De goal kwam met een tegenvaller. Kort daarna kwam Gakpo lelijk terecht en kon hij niet meer verder in de wedstrijd. Zijn vervanger was Bruma.

Uitbraak

Erop of eronder, dat was het in de slotfase. Het Philips Stadion kolkte als nooit tevoren om de PSV’ers een steun in de rug te geven. De vechtlust was te zien. Zo kwamen er nog pogingen via Bruma en invaller Yorbe Vertessen. Echter viel, compleet tegen de verwachting in, het doelpunt aan de andere kant. In een zeldzame uitbraak wist AS Monaco de voorsprong terug te pakken. Met zo weinig minuten meer op de klok was het niet meer mogelijk om de wedstrijd om te draaien, waardoor PSV voor het eerst verliest in deze Europa League-groepsfase.