PSV uit op revanche tegen Granada: Alle feiten rondom het Europa League-duel

PSV uit op revanche tegen Granada: Alle feiten rondom het Europa League-duel
2 min
PSV1

Uit bij Granada kan PSV overwintering al veilig stellen, maar daarvoor zijn de manschappen van Roger Schmidt wel afhankelijk van de andere poulewedstrijd. Als de ploeg zelf wint van de Spaanse tegenstander én PAOK verliest van Omonia Nicosia, is PSV geplaatst voor de laatste 32. Gracenote zocht alles uit over het komende duel.

Reeks doorbreken
Wil PSV zich plaatsen, moet er eerst een negatieve reeks doorbroken worden. Nog nooit won de club namelijk een uitwedstrijd tegen een Spaanse opponent in Europees verband. PSV speelde in totaal vijftien keer op Spaanse bodem. Granada heeft ook een aardige statistiek om voor te spelen. Bij een overwinning of een gelijkspel voor Granada is de club de vijfde ploeg in Spanje die in de eerste acht Europese wedstrijden uit de geschiedenis ongeslagen blijft. De clubs die Granada voorgingen, haalden vervolgens allen de finale van een Europees hoofdtoernooi.

Gakpo op stoom in Europa
Cody Gakpo is in zijn laatste vier Europese optredens goed voor vier doelpunten en twee assists. Als hij tegen Granada weer scoort, evenaart hij Memphis Depay. De huidige speler van Olympique Lyon was in 2014 de laatste PSV’er die in vier opeenvolgende Europese wedstrijden wist te scoren.

Malen kan Van der Kuijlen voorbij
Tegen PAOK Saloniki tekende Donyell Malen voor zijn twaalfde Europese treffer voor PSV. Negen daarvan maakte hij in uitwedstrijden. Wie ook negen uittreffers maakte in Europees verband, is Willy van der Kuijlen, die met 29 Europese goals nog altijd ‘all-time-topscorer’ voor PSV is in Europa. Scoort Malen tegen Granada, dan is hij Van der Kuijlen gepasseerd.