PSV treft flink versterkt Excelsior

PSV treft flink versterkt Excelsior
2 min

De voorgaande jaren was Excelsior eigenlijk ieder jaar een klant voor het rechterrijtje. ‘Niet degraderen’ leek het motto in Kralingen, en PSV kwam er de afgelopen vijf jaar dan ook veelvuldig tot scoren. Maar sinds de afgelopen zomer is alles anders op Woudestein.

Flink versterkt
Met Anouar Hadouir, Mike van Duinen en Ryan Koolwijk haalden de Rotterdammers namelijk veel spelers terug naar Nederland die al eerder furore maakten in de Eredivisie. Daarnaast werden Hicham Faik en Terrell Ondaan aangetrokken.

Beste seizoensstart ooit
Met de vernieuwde selectie mag Excelsior hoger mikken dan het rechterrijtje. In potentie is de club misschien wel een stevige middenmoter. Met de (gedeeld) beste seizoenstart ooit staat Excelsior na zes wedstrijden op de achtste plaats met tien punten. Excelsior slaagde er nog nooit in na zeven wedstrijden meer dan tien punten te hebben, dus een resultaat tegen PSV zou een record opleveren.

Heracles Almelo
Vooral de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo was indrukwekkend. Na 22 minuten hadden de Rotterdammers al drie doelpunten gemaakt, waaronder een fraaie streep in de kruising van Koolwijk. Excelsior gaf die avond een duidelijk signaal af: wie denkt dat hij gemakkelijk over de Kralingers heen kan walsen, onderschat het elftal behoorlijk.