PSV toont veerkracht bij Excelsior: 2-3

Op karakter heeft PSV een 2-3 zege geboekt bij Excelsior. In de laatste twintig minuten speelde PSV met tien man door een rode kaart voor Nicolas Isimat-Mirin, maar invaller Jürgen Locadia scoorde in blessuretijd de winnende treffer.

Narsingh treft de lat
PSV begon met een andere startopstelling dan vorige week in de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen (4-1). Remko Pasveer en Nicolas Isimat-Mirin speelden in plaats van Jeroen Zoet en Jeffrey Bruma; Abel Tamata verving de geblesseerde Joshua Brenet. Ook in deze formatie lukte het PSV om goed spel op de mat te leggen. Zo was er in de tweede minuut al een grote kans voor Memphis, maar hij stuitte op Excelsior-doelman Coutinho. In het vervolg stond de keeper nog een paar keer paraat bij pogingen van PSV. Na twintig minuten was hij wel kansloos op een gekruld schot van Luciano Narsingh, maar die trof de onderkant van de lat. PSV schreeuwde om een doelpunt, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zag er geen doelpunt in omdat de bal op de lijn stuitte. Net als Coutinho hield ook Pasveer zijn doel schoon. Hij keerde onder meer een hard schot van Auassar. Vlak voor rust deed hij dat opnieuw, maar dit keer ving hij de bal eenvoudig..

Vreugde bij Georginio Wijnaldum bij de gelijkmaker in de 68e minuut | © Pics United Vreugde bij Georginio Wijnaldum bij de gelijkmaker in de 68e minuut | © Pics United

Locadia beslist de wedstrijd
Al snel in de tweede helft kwam PSV op achterstand. Excelsior kreeg drie corners vlot achter elkaar en de derde ging er via het been van Luuk de Jong in: 1-0. Om die achterstand weg te werken schakelde PSV een tandje bij. Dat leidde direct tot grote kansen. Coutinho bokste een hard schot van Maher weg, Luuk de Jong kopte op de lat en ook Jetro Willems had pech toen zijn pegel de buitenkant van de paal trof. Een doelpunt kon niet uitblijven en die kwam ook. Georginio Wijnaldum volleerde van dichtbij binnen: 1-1. Net nu PSV terug in de wedstrijd dacht te zijn, kreeg het een flinke domper te verwerken. Isimat-Mirin maakte hands in het strafschopgebied en zag dat bestraft worden met een tweede gele kaart en dus rood. Bovendien kreeg Excelsior een strafschop, die werd benut door Stans: 2-1. Meteen daarna maakte PSV weer gelijk. Memphis maakte zijn 21e treffer van het seizoen uit een vrije trap: 2-2. Direct had het zelfs ook nog 2-3 kunnen worden, maar ook invaller Jürgen Locadia was ongelukkig en trof de paal. In de slotfase gunde Phillip Cocu Stijn Schaars nog speeltijd. Hij maakte na lang blessureleed zijn eerste minuten van dit seizoen. Met de middenvelder erbij leefde PSV nog een keer op en werd het alsnog 2-3. Memphis gaf voor op Locadia, die de bal in leeg doel kon tikken: 2-3.

Nicolas Isimat krijgt zijn tweede gele kaart en moet vertrekken | © Pics United Nicolas Isimat krijgt zijn tweede gele kaart en moet vertrekken | © Pics United