PSV start 2022 met winst op FC Groningen

3 min
PSV1

In het hoge noorden pakt PSV de eerste overwinning van 2022. Met 0-1 werd gewonnen van FC Groningen. Mario Götze maakte het enige doelpunt en Joey Veerman maakte zijn debuut.

Eerste goal van 2022
2022 starten met een overwinning, dat was het doel. Het was de vraag wie het eerste PSV-doelpunt van het jaar op zich zou nemen. De eerste met een waardige poging was Cody Gakpo die na een goede voorzet van Mario Götze tot een halve omhaal kwam. Gakpo was weer belangrijk bij een uitbraak waar hij bijna Maxi Romero wist te bereiken. Het was PSV met de kansen, FC Groningen met het bastion. Al werd de opening snel gevonden. De eerste PSV-goal van 2022 kwam op naam van Götze. Mauro JR leidde de aanval in met een uitstekende onderschepping. Gakpo gaf een piekfijne voorzet en Götze kon van dichtbij afronden, 0-1 na tien minuten.

Geen gevaar
In de eerste helft kwam PSV nauwelijks in gevaar en de 0-2 hing in de lucht. Deze werd bijna gemaakt door Ritsu Doan, die kon uithalen na een uitstekende combinatie met Jordan Teze. Ook Gakpo kwam bijna tot een treffer nadat hij zichzelf slim vrij wist te lopen, maar hij kon ternauwernood worden afgestopt door de Groningse verdediging. De thuisploeg kwam weinig aan spelen toe. Het tempo werd gezet door PSV, en dat kwam met de nodige kansen. De tweede goal viel echter niet.

Debuut Veerman
In de tweede helft werd het even heet onder de voeten van PSV. Uit een vrije trap schoot FC Groningen de bal op de onderkant van de lat. Teze en Romero waren echter ter plaatse om de bal van de lijn te halen en weg te werken. PSV kende een dominante fase met een reeks aan hoekschoppen. Hier viel bijna de 0-2 uit een afstandsschot van Mauro JR die nog net werd weggekopt. Daarna kwam een prettig moment voor Joey Veerman. De middenvelder mocht zijn debuut maken in het rood-wit van PSV. Hij liet zich gelijk gelden met wat felle acties om zijn waarde te bewijzen.

Eerste winst van 2022
In het laatste kwartier stond nog altijd de 0-1 op het scorebord. PSV was in controle, maar de marge was niet heel comfortabel. Götze ging voor zijn tweede van de avond na een prima pass van Gakpo, ingeleid door Veerman, maar de Groningse doelman lag er nog tussen. Ook na een uitbraak van Gakpo en later Bruma werd het nog gevaarlijk. Er werd hard gestreden voor een verruiming van de voorsprong, maar het was niet nodig. De goal van Götze was de enige van de wedstrijd en het was genoeg om 2022 te starten met een overwinning.