PSV stapt in NFT

PSV stapt in NFT
2 min

De Europa Cup I-winst van PSV in 1988 staat, net als een aantal andere legendarische sportmomenten, vanaf vandaag te koop. Het nieuwe platform Momentible biedt atleten, sportclubs en artiesten de mogelijkheid hun hoogtepunten te vereeuwigen als NFT (non-fungible tokens) en biedt kopers van de verschillende NFT’s een digitale asset waarin het historische moment op creatieve wijze wordt uitgebeeld, inclusief een persoonlijke video of certificaat.

Ethereum
Vele digitale goederen, van voetbalkaartjes tot kunstwerken, worden inmiddels in deze vorm via de Ethereum-blockchain verkocht. In die blockchain wordt vermeld wie de enige eigenaar is. “Sport draait om emotie, om gevoel. De Europa Cup I-winst in 1988 is een van onze meest bijzondere momenten. Dat moment hebben we nu om kunnen zetten in een NFT, waardoor iemand dit gevoel blijvend kan herbeleven. Deze innovatieve manier van beleving aanbieden past bij PSV, dus wie weet wat de toekomst nog brengt”, zegt Commercieel Directeur Frans Janssen van PSV. 

Potentie
Momentible is een initiatief van Handpicked Agencies en een van haar bedrijven, digitaal sportmarketingbureau TDE. “We geloven sterk in de potentie van NFT en het creëren van artworks om kunstenaars te eren. In onze ogen zijn sporters de kunstenaars van legendarische momenten en verdienen zij het vastgelegd te worden in de blockchain”, zegt Ruud Dankers die vanuit TDE het platform leidt. “Hoe gaaf is het als je kan zeggen dat je de eigenaar bent van het wereldrecord op de marathon?”

Nu online
De eerste collectie staat vanaf vandaag online op www.momentible.io en wordt de komende periode verder aangevuld, met naast sportieve hoogtepunten ook bijzondere momenten uit de muziek.