PSV staat voor belangrijk tweeluik in Europa League

PSV staat voor belangrijk tweeluik in Europa League
2 min
PSV1

PSV bereidt zich voor op het thuisduel tegen AS Monaco. De twee teams strijden voor de eerste plek in poule B van de UEFA Europa League. Hoofdcoach Roger Schmidt bevestigt dat het een pittige wedstrijd wordt. “Monaco kwalificeerde zich, net als wij, bijna voor de Champions League. Het is een uitstekend team met sterke individuen.”

Pittig
''De clubs die aan deze fase van het toernooi meedoen, spelen allemaal op een hoog niveau", vervolgt Schmidt. "Dit zie je ook terug bij AS Monaco. Het team heeft sterke kwaliteiten. Zo focussen ze zich op lange ballen en counters.''

Ervaren talenten
Naast Schmidt zat Olivier Boscagli bij de persconferentie en hij vindt het bijzonder om donderdag tegen het team uit zijn geboortestad te spelen. “Ik ben zelf in Monaco geboren. Ik vind het mooi om dan nu tegen die club te mogen spelen.” Hij verwacht dat het een spannende wedstrijd wordt. “Monaco heeft een goed team met jonge talenten en spelers die bij andere Franse clubs ervaring opdeden. Ze kunnen er gevaarlijk uitkomen, we zullen daarom goed moeten blijven opletten.”

Sangaré niet aanwezig
Ibrahim Sangaré kreeg tijdens de wedstrijd tegen Sturm Graz een rode kaart waardoor hij morgen niet meespeelt. Schmidt maakt zich daar geen zorgen over. “Ibi is een sleutelspeler. Zijn gemist is vervelend, maar we hebben genoeg spelers die op die positie kunnen staan.” Eén van die opties is Boscagli. De Fransman heeft al eerder op het middenveld gespeeld. “Ik ben het nu gewend. Eerst was de switch van verdediging naar het middenveld wel wat lastiger. Nu gaat mij dat goed af”, bevestigt de Fransman. Wie er uiteindelijk gaat staan, weet Schmidt nog niet. “De uiteindelijke keus maak ik morgen.”

Herstel Thomas
Door een lichte knieblessure speelde Ryan Thomas afgelopen zaterdag niet mee tegen PEC Zwolle. Schmidt laat weten dat het beter met hem gaat. “Hij volgde een individuele training. Dat ging goed. We houden de optie open dat hij morgen op de bank zit. Misschien dat hij dan nog een aantal minuten kan spelen. Zo niet, dan waarschijnlijk zondag tegen Ajax.”

wedstrijden
PSV1