PSV speelt kater van zich af met ruime zege op NAC Breda

Nadat in de vorige ronde Telstar opzij werd gezet, trad er opnieuw een Keuken Kampioen Divisie-club aan in het Philips Stadion. PSV was negentig minuten lang in de aanval en kwam vrijwel niet in gevaar. Met 4-0 werd NAC Breda opzij gezet en PSV mag zich tot de halve finalisten van het KNVB Bekertoernooi rekenen.

Magistrale Madueke
In een kolkend Philips Stadion brak de strijd los voor een plek in de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. PSV kwam in de openingsfase niet tot nauwelijks in gevaar. Het controleerde de wedstrijd en dirigeerde het spel met aanvallende impulsen. Noni Madueke die terugkwam van een blessure liet gelijk weer zijn talent zien. Met een intelligente steekpass zette hij Mario Götze alleen voor de goal, maar tot een doelpunt kwam het niet. Toch duurde het niet lang voordat Madueke weer luidkeels werd toegezongen door de fans. Vanuit een hoekschop van Cody Gakpo werd de bal richting Madueke gekopt, die hem vervolgens piekfijn achter NAC-doelman Olij werkte: 1-0 binnen tien minuten.

Schiettent
NAC probeerde het initiatief in handen te nemen, maar PSV liet het niet toe. De schiettent was geopend. In korte tijd waren Erick Gutiérrez, Olivier Boscagli en Cody Gakpo alledrie dichtbij een goal. De geboren Eindhovenaar zette door, onderschepte een bal en bracht deze naar voren, waar hij Götze in stelling bracht om te scoren. De Duitser verzuimde niet. De middenvelder zette ook de 3-0 en tevens ruststand, op het scorebord toen Madueke hem de bal op een presenteerblaadje aanreikte.

Geen gevaar
Doelpuntenmaker Madueke bleef in na de rust achter in de kleedkamer, de Engelsman kan terugkijken op een sterke rentree. Ritsu Doan kwam binnen de lijnen als zijn vervanger. Meteen ging PSV verder waar het gebleven was. Gakpo kapte vanaf links de zestien in en zette NAC-doelman Nick Olij opnieuw aan het werk. De vierde treffer hing in de lucht. De Bredanaren waren zoekende naar een stunt en probeerde het PSV moeilijk te maken met schoten van afstand, maar Joël Drommel kwam niet in de problemen.

Debuut
PSV ging wat losser voetballen en zodoende kwamen de Bredaneren iets dichter bij het doel van PSV, maar gevaarlijk werd het niet. Sterker nog, PSV maakte dankbaar gebruik van de ruimte die achter de laatste linie te vinden was. Een extra doelpuntje werd nog meegepikt in de slotfase, en wat voor een. Het was Gakpo die zelf de vrije ruimte wist te vinden en met een heerlijke knal de 4-0 op het scorebord zette. In de slotfase mocht Johan Bakayoko, de topscorer van Jong PSV, nog zijn debuut maken. Bijna leek het een echt droomdebuut te worden. De jonge Belg liet zich goed zien met rappe acties en nam in de laatste minuut nog een waardig schot op doel voor zijn rekening. Die sierde helaas net voorlangs het doel. Na een memorabele wedstrijd mag PSV zich tot de halve finalisten van het KNVB Bekertoernooi rekenen.