PSV scherpt corona-maatregelen aan

PSV scherpt corona-maatregelen aan
2 min

De oefenwedstrijden van Jong PSV en PSV Vrouwen zijn afgelast in verband met de corona-maatregelen. PSV kan niet garanderen dat alle spelers corona-vrij zijn en neemt daarom geen enkel risico.

Eerder werd de oefenwedstrijd van PSV 1 tegen vv UNA gecanceld vanwege een positief geteste speler van de tegenstander. Medisch manager Gust van Montfort over de onvoorziene wending van vrijdagavond: “Het testen van tegenstanders voor oefenwedstrijden is geen verplichting vanuit de KNVB. We hebben er voor gekozen om UNA deels te testen, ook omdat we ons protocol dat straks gaat draaien in de praktijk wilden gaan uitvoeren. We hebben niet de volledige selectie kunnen testen, maar hebben van de medische staf van UNA begrepen dat er geen klachten waren en dus geen reden voor bezorgdheid. Uiteindelijk zijn vandaag enkele samples van UNA-spelers opnieuw getest. Dat was een keuze van het laboratorium waarmee we samenwerken. Uit die her-test is een positief geval naar voren gekomen. Omdat die uitslag zo kort voor de wedstrijd pas tot ons kwam en de spelers van UNA al in Eindhoven waren, hebben we besloten het duel niet te laten spelen. Voor ons is deze gang van zaken reden om ons protocol aan te scherpen. We cancelen de wedstrijden van Jong PSV en PSV Vrouwen van zaterdag, omdat die PSV-teams nog niet getest zijn. Dat geldt ook voor Excelsior Maassluis, de tegenstander van Jong PSV. Ondanks dat het geen verplichting is om voor oefenduels te testen en er geen klachten zijn hebben we besloten om dit tóch voortaan als voorwaarde te stellen. Dat besluit is genomen in overleg met microbioloog Jan Kluytmans van het Amphia Ziekenhuis in Breda. De oplopende cijfers onder met name jongeren hebben we ook meegenomen in de afweging die is gemaakt. Op de korte termijn is dat even vervelend, maar het is beter om nu bij te stellen.”

Jong PSV zou het om 13.00 uur opnemen tegen Excelsior Maassluis, PSV Vrouwen zou om 18.00 uur spelen tegen KAA Gent. Supporters met kaarten voor PSV Vrouwen - KAA Gent worden persoonlijk benaderd. De geplande livestream voor het team van Sander Luiten wordt ook gecanceld.