PSV schadeloos uit duel met Sturm Graz gekomen

PSV schadeloos uit duel met Sturm Graz gekomen
2 min
PSV1

Volgens Roger Schmidt is zijn selectie zondag fit voor het duel met Sparta Rotterdam. De Hoofdcoach sprak vrijdag op de luchthaven uit dat PSV geen blessures aan de 4-1 zege op Sturm Graz heeft overgehouden. Een rentree van Noni Madueke of Davy Pröpper zit er volgens Schmidt niet in.

Fitheid
“Ze zijn nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie”, zei Schmidt die daarna inging over mogelijke blessures na het duel met de Oostenrijkers. “Ik heb op dit moment geen indicatie dat er blessuregevallen zijn. Natuurlijk zijn de jongens daags na de wedstrijd nog moe, maar ik verwacht dat iedereen zondag klaar is om tegen Sparta Rotterdam te spelen.”

Kracht
Schmidt won tot nu toe alle duels die hij met PSV tegen Sparta speelde, maar dat ging tweemaal niet zonder slag of stoot. “In vergelijking met vorig jaar is Sparta niet enorm veranderd volgens mij. Wat dat betreft weten we wat ons te wachten staat. Ze hebben het ons twee keer niet makkelijk gemaakt en net als tijdens het eerste duel afgelopen seizoen treffen we hen tijdens een periode waarin we veel wedstrijden spelen. We willen het blok uiteraard afsluiten met een overwinning.”

Houding
De Rotterdammers wonnen dit seizoen pas één duel. Schmidt: “Ik heb ook gezien dat zij niet heel sterk aan het seizoen begonnen zijn, maar dat hoeft zondag niets te betekenen. Iedere wedstrijd is er een op zich. We zullen geconcentreerd moeten zijn om te winnen. Wat dat betreft verwacht ik een zelfde houding van mij team zoals we die gisteren tijdens de eerste helft toonden.”