PSV rekent zonder problemen af met NS Mura

3 min

PSV is donderdagavond een stap dichter bij de groepsfase van de UEFA Europa League gekomen. De ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt versloeg in Slovenië NS Mura en hoeft nog maar één wedstrijd winnend af te sluiten om zich verzekerd te weten van zes groepsduels.

Domper Romero, Max stelt Malen in staat te scoren
In Slovenië begon een op drie posities gewijzigd PSV bedrijvig, maar moest het al snel een flinke tegenvaller verwerken. Na nog geen tien minuten moest Maxi Romero, voor het eerst in de basis sinds zijn komst van Vélez Sarsfield, wegens een blessure vervangen worden door Cody Gakpo. Vanaf de kant zag de ongelukkige Argentijn zijn ploeggenoten snel na zijn uitvallen op voorsprong komen via Donyell Malen. De aanvaller van PSV knikte in de 17e minuut een scherp aangesneden vrije trap van Philipp Max achter doelman Obradovic.

Mauro poetst gelijkmaker snel weg
Na een snelle gelijkmaker van NS Mura dankte PSV het aan het doorzetten van Mauro Junior dat het bij rust nog steeds op voorsprong stond. De Braziliaan werkte de bal na een klein half uur in twee instanties over de lijn, nadat in de aanval die aan zijn treffer vooraf ging opnieuw Max een hoofdrol opeiste. De Duitse linksback behield na een rush over links het overzicht en stelde De Braziliaan in staat af te drukken: 1-2.

Gakpo en Malen gooien wedstrijd op slot
Dat de Slovenen zich niet zomaar bij uitschakeling neerlegden, bleek in de eerste minuut na rust wel. Een geweldige reflex van doelman Yvon Mvogo voorkwam namelijk een razendsnelle gelijkmaker. Door toedoen van Gakpo kwam er een eind aan de ambities van NS Mura. De invaller promoveerde een steekpass van Bruma na 54 minuten tot doelpunt: 1-3. Tien minuten later volgde de 1-4 via Malen en kon PSV het duel eenvoudig uitvoetballen. Het slotakkoord verzorgde Gakpo: 1-5.

Rosenborg tegenstander
Door de zege kwalificeerde PSV zich voor de UEFA Europa League play-off. Daarin neemt de club het over exact een week op tegen Rosenborg. Die ploeg was donderdagavond te sterk voor Alanyaspor. Net als tegen NS Mura speelt PSV een uitwedstrijd. Mocht die worden gewonnen, dan plaatst de ploeg van Schmidt zich voor de groepsfase.