PSV rekent na rust af met FC Utrecht: 1-2

PSV is de Eredivisie begonnen met een uitzege op FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard won de ploeg van trainer Phillip Cocu dankzij doelpunten van Davy Pröpper en Gastón Pereiro in de tweede helft met 1-2.

PSV voor rust machteloos
Phillip Cocu verraste enigszins door Steven Bergwijn in zijn basisteam op te nemen. Naast de buitenspeler startte ook Héctor Moreno, die het duel om de Johan Cruijff Schaal nog miste vanwege een blessure. Desondanks kwam PSV voor rust geen moment in het eigen spel. De ploeg leek in de eerste helft machteloos en slaagde er niet in door de hechte FC Utrecht-defensie heen te breken. De thuisploeg was fel en creëerde wel enkele kansen, waarvan er uiteindelijk één in het doel verdween. Sebastien Haller knikte in de 16e minuut de 1-0 achter Jeroen Zoet.

Bergwijn startte bij PSV in de basis. De vleugelaanvaller werd in de rust vervangen door Schwaab. Bergwijn startte bij PSV in de basis. De vleugelaanvaller werd in de rust vervangen door Schwaab.

Invaller Pereiro goud waard
Met een tactische ingreep aan het begin van de tweede helft probeerde Cocu het duel te kantelen. De trainer bracht Daniel Schwaab voor Bergwijn, veranderde daarmee naar een systeem met drie verdedigers en dat betaalde zich snel uit in de gelijkmaker. In de 52e minuut speelde Davy Pröpper zichzelf knap vrij, waarna hij van zo’n 18 meter doeltreffend uithaalde: 1-1. Het lukte echter niet echt om daarna meteen door te drukken. Wel namen de kansen van FC Utrecht af en deelde PSV wat vaker gevaarlijke tegenaanvallen uit. Bijvoorbeeld via Jetro Willems en Andrés Guardado die beiden de vuisten van doelman Robbin Ruiten vonden. Uiteindelijk was het invaller Gastón Pereiro die PSV alsnog de overwinning bracht. Tien minuten voor tijd vond hij vanuit een vrije trap de verre hoek en bezorgde hij zijn ploeg de eerste zege van het seizoen.

Willems in duel met doelpuntenmaker Haller. Willems in duel met doelpuntenmaker Haller.